Műalkotások italosdobozokból

Magazin

írta: Kiss Gábor
2013/08/28

A japán Macaon nevű művészről nem sokat tudunk, kivéve, hogy lelkesen alkot és közben a sört sem veti meg. Üres italos dobozokból fabrikál egyedi szobrokat.

A redditen a híres Darth Vader sisakról már 2012-ben is értekeztek a Star Wars rajongók.

Azóta több weboldal és blog írt a művész munkásságáról. Az amarilloverdeyazul.com a műremekek bemutatása mellett a művészi újrahasznosításban rejlő lehetőségekről is értekezik röviden, hiszen a sörösdoboz mellett a konzervdobozok és aerosolos spray tartályok, valamint az egyéb alumínium dobozok is újrahasznosíthatóak.

Pokemon, Batman, Transformers... - csupán néhány példa a főként sörösdobozokból készült alkotások közül. A lehetőségek száma végtelen, hiszen akárcsak más nyersanyag esetében, itt is csupán a képzelet szab határt.

Még több ehhez hasonló képet találhatunk a művész weboldalán.

Korábban már behatóbban foglalkoztunk a hulladékművészettel: A Csúnyából szép - 1 és Csúnyából szép -2 cikkeinkben olyan művészekről írtunk, akik szemétből hoznak létre egy-egy szobrot, "festményt", installációt. A művek között bizony akadnak igen értékes, kisebb vagyonokkal felérő alkotások is. Egy másik korábbi cikkünkben galériába gyűjtöttük a szerintünk legismertebb műremekeket.

 

forrás: akikannkurafuto.web.fc2.com, spoon-tamago.com, deculture.es

A rovat új hírei

Hasonló

Ötezer éves sörfőzde

Ötezer éves, kora bronzkori sörfőzdét találtak a régészek Tel-Avivban - jelentette be vasárnap az Izraeli Régészeti Hatóság.

Az újrahasznosítás művészete

Jerry Kott dizájnművész összeköti a kellemeset a hasznossal: hulladékból készít zseniálisan kreatív használati és ...