Az emberiség étrendjétől függ, mennyi erdőt kell még kiirtani Az emberek hatalmas befolyással bírnak az erdőirtásokra azáltal, hogy mit esznek.
Az ausztrál kormány végre lépett! - Hatvanmillió dolláros mentőcsomagot kap az ausztrál Nagy-korallzátony Hatvanmillió dolláros mentőcsomagot jelentett be hétfőn Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök a Nagy-korallzátony védelmére.
Az óceáni halálzónák száma megnégyszereződött Az alacsony oxigénszintű, élettelen óceáni övezetek száma négyszeresére nőtt az elmúlt 50 évben. Ezeken a területeken az ...
FAO infografika az élelmiszerpazarlás ellen: Tégy jót, ne pazarolj! A FAO kilenc, könnyen kivitelezhető jótanáccsal szolgál az ünnepi készülődéshez és a hétköznapokhoz.
Big Datával az éhezés elleni küzdelemben A magyar Starschema Kft. big datával támogatja az ENSZ világélelmezési szervezetét, melynek célja, hogy 2030-ra teljesen ...
Így változtak az asztalunkra kerülő alapélelmiszerek arányai az elmúlt 100 évben Az asztalunkra kerülő ételek aránya nagymértékben változott az elmúlt 100 év során. De vajon melyik élelmiszerből esszük a ...
Közel 10 000 adag ételadomány gyűlt össze rászoruló gyerekeknek Újra akcióba lendült a Budapest Bike Maffia (BBM) és a Cofidis: a Tekerj, hogy segíthess program keretében idén összesen 3090 ...
Íme a mobilpiac: Busz viszi házhoz a friss élelmiszert a rászorulóknak Torontóban így oldották meg egy szegény kerület élelmiszer ellátását. A buszpiac sok rászorulónak jelent megoldást.
Indul a háború a műanyag zacskók ellen Magyarországon is! A Földművelésügyi Minisztérium menetrendje szerint augusztusban születhet meg az a rendelet, melynek lényege, hogy visszaszorítsák ...
Súlyproblémákkal küzd a magyar egyetemisták 35 százaléka 14 százalékuk krónikus betegséggel él, jelentős körükben a szív- és érrendszeri problémák kockázata - derült ki a Magyar ...
Mit t(ehet) az ifjúság az egészségéért? Cél a lakosság és kiemelten a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítása.
2015-ös ételtrendek a fenntarthatóság jegyében A 2015-ös gasztrodivatban nagy szerep jut a zöld ételeknek.