A legszennyezettebb levegőjű városok

Ajánló

írta: Admin
2014/01/10

Az ENSZ Világegyézségügyi Szervezete által közzétett listán szerencsére Budapest nem került az uniós ”élvonalba”. De sok helyen maszkot rakhatunk az arcunkra, ha városnézésre indulunk.

2010-ben mintegy 223 000 ember halt meg légszennyezésre eredeztethető tüdőrákban, hozta nyilvánosságra bő két éves késéssel statisztikáit az ENSZ Világegyészségügyi Szervezete (WHO). E halálesetek több mint fele Kínában és Dél-Kelet-Ázsiában történt. Kína északi részén nemrég 100 méterre sem lehetett látni a szmogtól, ezért iskolákat zártak be és autópályákat zártak le.

A légszennyezettség nagyon is napi szinten érinti a városok lakóit, Krakkóban például, arra hivatkozva, hogy a harmadik legszennyezettebb levegőjű város Európában, a városvezetés novemberben betiltotta a szénnel és fával történő tüzelést a kályhás és kemencés otthonokban. A rendelkezés a szegényeket érinti a legfájóbban.

A teljes cikk megtekinthető partnerünk, a Piac és Profit Klímablog oldalán, ide kattintva.

 

forrás: Piac&Profit

A rovat új hírei

Szigetelni hitelből is megéri!

Még hitelből is érdemes elvégeztetni hőszigetelést, mivel már léteznek olyan pénzügyi konstrukciók, melyek önerő nélkül ...

Hasonló

Szmog ihlette a kínai rendezőt

A szmog ihlette meg Csia Csang-ko kínai filmrendezőt, aki megfogalmazása szerint "a megvilágosodást és nem a félelemkeltést" ...

A rovat legolvasottabbjai