Katasztrófa Brazíliában!

Hír

írta: Kiss Gábor
2015/11/06

Mariana városát szörnyű katasztrófa érte. A közeli vasércbánya zagytározójának gátja a múlt éjjel átszakadt. A tíz focipályányi ülepítőből kiömlő toxikus iszap az egész völgyet elöntötte.

A kiérkező mentőcsapatok megkezdték az eltűntek felkutatását. A mentési munkálatokat nehezíti, hogy a területen fennáll a földcsuszamlás veszélye. A mentést irányító tűzoltók szóvívője megerősítette, hogy legalább 30-an megsérültek és legalább ketten életüket vesztették, de ez a szám idővel növekedhet. - "Jelenleg két halálesetről tudunk, de valójában sokkal többen haltak meg, ez viszont jelenleg nem megerősíthető. Az is kérdéses, hogy végül sikerül-e mindenkit megtalálnunk." - nyilatkozott az egyik tűzoltó.

Családok százait evakuálták, a helyi kórház pedig teljesen megtelt, ezért a sérülteket immáron a közeli Ouro Preto városba szállítják.

Földrengés okozhatta vagy emberi mulasztás? - Ezt még nem tudni, ugyanakkor a bányát üzemeltető Samarco vállalat szóvivője utalt olyan jelentésekre, melyek szerint a katasztrófa időpontjában szeizmikus aktivitást mértek a gát területén.

Friss hír: a rendőrség által meg nem erősített információk szerint a sérültek száma 40-re, az elhunytak száma 15-re emelkedett.

forrás: reuters.com

A rovat új hírei

Hasonló

A szörnygödör növekedett!

A Bayou Corne-ban található sóbánya helyén keletkezett bányató lassan bekebelezi a louisianai kisvárost.

A rovat legolvasottabbjai