Légszennyezési prémiumot fizet

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/03/14

Az egészséget károsító környezet miatt prémiumot kapnak áprilistól a japán Panasonic Kínában dolgozó munkatársai - jelentette be a vállalat.

A Panasonic kifejezetten a veszélyes mértéket öltő légszennyezés kompenzálásaként fizet mostantól a korábbinál többet a Kínában dolgozó munkatársainak.

Ugyan a Kínába érkező külföldiek számára az anyacég részéről biztosított általános és kulturális nehézségek miatti prémium korábban is létezett, a japán vállalat az első a nemzetközi szereplők táborában, amely ilyen speciális egészségügyi prémiumot biztosít. A Kínában mintegy 70 ezer embert foglalkoztató vállalat nem közölte, pontosan hány munkásának jár majd a plusz fizetés, és azt sem tudni, mekkora összegről van szó.

A legutóbbi hivatalos kínai közlés, a kormány hétvégi tájékoztatása szerint a központilag figyelemmel követett 74 város közül mindössze három olyan van, amelynek levegője megfelel az egészségügyi normáknak. A légszennyezés hosszú évek óta problémát okoz a kelet-ázsiai országban, ahogyan arról korábban már több cikkünkben is írtunk.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai