Pályázat városfejlesztési ötletekre

Hír

írta: MTI
2015/02/23

A személyes városélmény, valamint a városlakók környezetük iránt érzett felelőssége témájában várják a pályaműveket.

A pályázatot olyan tervek létrehozására hirdették meg, amelyek jobbá tehetik a városi életminőséget, valamint az épített környezet, és a benne működő rendszerek közötti kapcsolatteremtést szolgálják, beleértve a digitális városi megoldásokat is - olvasható a Design Terminál MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A leadási határidő március 31., a pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket az idei Design Hét Budapest keretében ismerheti meg a közönség.

Mint írják, a projektet több fővárosi közműszolgáltató és egyetem szakmai partnersége segíti, fő támogatója a T-Systems Magyarország Zrt. Az idei évben a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. is szakmai partnerként működik közre a pályázat elbírálásában és a fejlesztési időszakban. A szervezők folyamatosan vonnak be további együttműködő partnereket is a nyertes koncepciók függvényében.

A pályázatot cégek, intézmények és civil kezdeményezések számára a városi terek és rendszerek, valamint új technológiák határterületein kibontakozó ötletek fejlesztésére írták ki, immár második alkalommal. Tavaly a városi infrastruktúrák működésére fókuszált a program.

A Design Terminál kiemelten fontosnak tartja az alulról jövő urbanisztikai kezdeményezések, civil és vállalkozói ötletek megvalósulását, valamint bevonását Budapest fejlesztésébe - írták a közleményben. A részletes kiírás itt olvasható.

forrás: mti.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Környezetbarát építőanyag

Egy tiszaújvárosi cég környezetbarát nád alapú építőanyaga földrengésbiztos, jó hő- és hangszigetelő, lényegesen könnyebb ...

Környezetbarát közlekedés

A környezetbarát közlekedés lehetőségeit bemutató fotókat, rajzokat, vagy családi alkotásokat várnak.

A rovat legolvasottabbjai