Hordozható napelem

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/08/07


A napenergia hasznosítása szinte akkora technológiai ugrást jelentett, mint régen az égő vagy a telefon feltalálása. Hihetetlen távlatok nyíltak meg az ingyenes zöld energia által, ami ráadásul nem szennyezi a környezetet sem. Don Cayelli a SunCache megalkotója az elmúlt két évet a hordozható napelem tökéletesítésével töltötte. Kezdeti elképzelése a nagy energiahatékonyságú, hordozható napelemről - elérhető áron - végre megvalósult!

A képen látható teljesen hétköznapinak tűnő táska egy napelemet, pontosabban egy egész panelt rejt. A SunCache használói könnyűszerrel vihetik magukkal bárhová a rendszert, kinyitva és a nap felé fordítva pillanatok alatt üzembe is helyezhetik azt.

A napelem 10 és 15 wattos verzióban kapható, hatékonysága kiemelkedő, energiaelosztása rugalmas. Több eszközt - így pl. telefon, tab, laptop, stb. - tölthetünk közvetlenül napenergiával, tölthetjük az elemeket, akkumulátorokat későbbi használatra, vagy tehetjük az előbb felsoroltakat akár egyidejűleg is.

A SunCache kickstarter projektje annyira sikeres volt, hogy 5 nap után elérte a 7500 dolláros célkitűzést.
A 10W-os rendszer 100$-os áron (23.500 Ft) immáron meg is rendelhető.

 


Kép forrása: Kickstarter

 

A rovat új hírei

Hasonló

Az első életnagyságú E-fa

A napenergiával működő E-fa célja, hogy életre keltse a közterületeket: Kényelmes pihenőhely, töltőállomás és Wi-Fi egyben.

A napenergiáé lehet a jövő

A napenergia 2050-re a világ energiatermelésének elsődleges forrásává válhat, köszönhetően a berendezések gyorsan csökkenő ...

A rovat legolvasottabbjai