Ajakápoló balzsam

Hír

2014/03/04

A szépségipar számos olyan ajakápoló szert állít elő, amelyek adalékanyagokat, különböző kemikáliákat tartalmaznak. A lehető legkevesebb összetevőből könnyedén elkészíthetjük saját ajakápolónkat, amely óvja az igénybevett bőrt és a hidegebb téli időkben is remekül hidratál.

Ajakápolót egyszerűen elkészíthetünk shea vajból és kakaóvajból. A shea vaj (más néven karitévaj) 100%- os növényi kivonat, amely Nyugat-Afrikából származik, a shea fa termésének hideg sajtolásával állítják elő. Magas A-, E- és F- vitamint tartalmaz, de ugyanakkor nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Előállítása során nem használnak semmilyen adalék- és színezékanyagot, nem alkalmaznak hőkezelést sem, a végeredmény így kíváló natúr bőrápoló lesz. Nagy előnye, hogy nem savasodik, így akár évekig is tartós marad.

Vegyünk egy edényt, amiben a két teáskanál kakaóvajat és fél teáskanál shea vajat olvasszunk fel gőz felett. Amikor homogén, folyékony állapotú lesz, adjunk a masszához fél kávéskanál kakaóport, így kap majd a balzsamunk színt és ízt. A kész balzsamot - ami kezdetben lágy krém állagú lesz - egy zárható tégelyben helyezzük el, majd hagyjuk, hogy a fagyasztóban megszilárduljon, amihez mindössze 10 percre lesz szükségünk. Eredményként egy kellemes illatú, kéz melegétől jól kenhető krémet kapunk.

Nem szabad instant, vagy cukrozott kakaóport használni a balzsam elkészítéséhez. Minden esetben zárható tégelyben, hűvös, száraz helyen tároljuk.

 

A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.

A rovat új hírei

Hasonló

5 recept a ragyogó bőrhöz

A természet patikájában számos olyan növény közül válogathatunk, melyeknek a bőrápolás terén is hasznát vesszük.