A takarékosság és a fenntarthatóság ösztönzésére a Zara 14 európai országra terjeszti ki használtruha szolgáltatását!

Hír

írta: ecolounge
2023/12/08

A használt ruhák piaca egyre nő, a divatáru-kiskereskedő üzletlánc fenntartható kezdeményezése az Egyesült Királyságban és Franciaországban pedig már sikeresnek bizonyult, ezért a tulajdonos Inditex december 12-től több európai országra is kiterjeszti a használt ruhák eladását, javítását és adományozását támogató szolgáltatását.

A Zara "Pre-Owned" szolgáltatása most Spanyolországban, Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Finnországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában és Portugáliában indul.

A körforgásos üzleti modellbe illeszkedő szolgáltatás célja a megvásárolt ruhák élettartamának meghosszabbítása, valamint a hulladék és a nyersanyag-felhasználás csökkentése. A szolgáltatás bár szerves részét képezi az üzletlánc fenntarthatósági stratégiájának, a kezdeményezéssel a fogyasztók környezettudatos gondolkodásmódját is erősíteni kívánja.

A szolgáltatás részei:

  • Javítás: lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy Zara ruhadarabjaikat megjavítassák a gombok és cipzárak cseréjétől egészen a varrásig. A vásárlók ezt online vagy bármelyik Zara üzletben személyesen kezdeményezhetik, a javításokat helyi beszállítók végzik.
  • Használtruha eladás: a vásárlók bármelyik Zara ruhadarabjaikat értékesíthetik.
  • Adományozás: A szolgáltatás megkönnyíti a használt ruhák otthoni gyűjtését nonprofit szervezetek számára. Ezek a szervezetek általában a helyi közösségeket segítve a rászorulóknak gyűjtenek ruhákat. Figyelemre méltó, hogy a szolgáltatás nem korlátozódik a Zara termékeire.

Más fast fashion márkák, mint például a Zara fő versenytársa, a H&M (HMb.ST), szintén kínálnak termékeket viszonteladásra.


Forrás: Reuters, Euroweeklynews, Zara
Kép forrása: Pexels, Szerző: Content Pixie

 

forrás: Reuters, Euroweeklynews, Zara

A rovat új hírei