Állatokért tüntettek

Hír

írta: Admin
2013/10/02

"Ne hagyd, hogy elvakítson a HAZUGSÁG!" - Ez volt a mottója a 269life Hungary nevű szervezet legutóbbi, szeptember 26-i megmozdulásának. Az állatok leölése ellen múlt hét csütörtökön kora este a budapesti Andrássy úton, a Louis Vuitton üzlet, illetve a Burger King gyorsétterem előtt vonultak fel.

"Nem mint egy szervezet tagjai, vagy mint az emberi faj egyes tagjai, hanem egyenrangú Földlakóként sétálunk végig az Andrássy úton az Erzsébet tértől, ahol az első 269life Hungary eseményt szerveztük, egészen a Hősök teréig, bekötött szemmel – szimbolizálva az emberek vakságát, közömbösségét" - írta a szervezet korábban az esemény Facebook-meghívójában.

A számos külföldi és hazai sajtóorgánum által extrémként és szélsőségesként jellemzett 269life állatvédő-vegán mozgalom éppen ma egy éve indult útjára Izraelből. 2012. október 2-án, a háztáji állatok világnapján, Tel-Aviv központjában állatvédő aktivisták szolidaritásukat fejezték ki a haszonállatok felé úgy, hogy egymást forró acéllal billogozták meg, akárcsak a haszonállatokat világszerte. A 269-es szám, amelyet beleégettek a bőrükbe, egy izraeli tejfarmon élő borjú azonosító száma.

 

 

 

 

forrás: MTI, 269life Hungary

A rovat új hírei

Hasonló