Hogy készül a chips?

Ajánló

írta: Admin
2013/06/25

Többek közt erre a kérdésre is választ kapunk az OzoneNetwork tévé saját gyártású sorozatában. A „Hogyan készül? Megmutatjuk!” műsor érdeklődő, mindent kipróbáló és megkóstoló műsorvezetője, Gyetván Csaba, legutóbb a világ egyik legkedveltebb ropogtatnivalójának, a chips készítésének rejtelmeit mutatta meg.

A Hogyan készül? Megmutatjuk! stábja legutóbb Csehországba, azon belül is Choustnik-ba, Európa egyik legnagyobb Chips gyárába látogatott el.

„Nekem is ez a kedvencem. Válogatás nélkül, szinte mindegyiket szeretem. A klasszikus sósat, vagy paprikásat éppen ugyanúgy imádom, mint a különleges fűszerezésű chipseket. Éppen ezért számomra feledhetetlen élmény volt elmenni egy igazi chips-gyárba.” - meséli a műsorvezető, Gyetván Csaba.

A ropogtatnivaló alapja nem is lehet más, mint a burgonya. Jó chipset készíteni pedig csak speciális tulajdonságokkal bíró krumpliból lehet - ezt már az üzem vezetője magyarázza. Martin Gajdolin a műsorban hangsúlyozza, hogy „fontos a magas keményítőtartalom, az alacsony cukortartalom, és lényeges, hogy a burgonya jól tűrje a tárolást.” A kiváló alapanyagon, és a legmodernebb gyártási eljárásokon túl az elhivatottságra is szükség van az ízletes, és minőségi termék előállításához - vallja az üzemvezető, aki egy titkot is elárul: „Mi mindnyájan chipsimádók vagyunk itt a gyárban. És egy valami tény, a sütőből frissen, melegében kijövő, jó 40-45 Celsius fokos burgonyachips a legjobb és a legfinomabb.”

A „Hogyan készül? Megmutatjuk!” című műsor megtekinthető szombatonként, 17:30-kor az OzoneNetwork tévében, ismétlések vasárnap délelőtt, hétköznapokon pedig éjfélkor.

 

forrás: OzoneNetwork

A rovat új hírei

Húsvétoljunk "ökosan"!

Akárcsak karácsony előtt, bizony a húsvéti ünnepek közeledtével sem tudunk úgy belépni egy boltba, fellapozni egy magazint vagy ...

Hasonló

Karácsonyi kandalló

Az OzoneNetwork Magyarországon először, főműsoridőben sugároz lassú tévé műfajú műsort.

Extrém bolygó

Nem akármire vállalkozott 16 ország atlétája. Úgy döntöttek, hogy az Antarktiszon teljesítik a maratoni távot.

A rovat legolvasottabbjai

Húsvétoljunk "ökosan"!

Akárcsak karácsony előtt, bizony a húsvéti ünnepek közeledtével sem tudunk úgy belépni egy boltba, fellapozni egy magazint vagy ...