Hogy készül a chips?
Többek közt erre a kérdésre is választ kapunk az OzoneNetwork tévé saját gyártású sorozatában. A „Hogyan készül? Megmutatjuk!” műsor érdeklődő, mindent kipróbáló és megkóstoló műsorvezetője, Gyetván Csaba, legutóbb a világ egyik legkedveltebb ropogtatnivalójának, a chips készítésének rejtelmeit mutatta meg.
A Hogyan készül? Megmutatjuk! stábja legutóbb Csehországba, azon belül is Choustnik-ba, Európa egyik legnagyobb Chips gyárába látogatott el.
„Nekem is ez a kedvencem. Válogatás nélkül, szinte mindegyiket szeretem. A klasszikus sósat, vagy paprikásat éppen ugyanúgy imádom, mint a különleges fűszerezésű chipseket. Éppen ezért számomra feledhetetlen élmény volt elmenni egy igazi chips-gyárba.” - meséli a műsorvezető, Gyetván Csaba.
A ropogtatnivaló alapja nem is lehet más, mint a burgonya. Jó chipset készíteni pedig csak speciális tulajdonságokkal bíró krumpliból lehet - ezt már az üzem vezetője magyarázza. Martin Gajdolin a műsorban hangsúlyozza, hogy „fontos a magas keményítőtartalom, az alacsony cukortartalom, és lényeges, hogy a burgonya jól tűrje a tárolást.” A kiváló alapanyagon, és a legmodernebb gyártási eljárásokon túl az elhivatottságra is szükség van az ízletes, és minőségi termék előállításához - vallja az üzemvezető, aki egy titkot is elárul: „Mi mindnyájan chipsimádók vagyunk itt a gyárban. És egy valami tény, a sütőből frissen, melegében kijövő, jó 40-45 Celsius fokos burgonyachips a legjobb és a legfinomabb.”
A „Hogyan készül? Megmutatjuk!” című műsor megtekinthető szombatonként, 17:30-kor az OzoneNetwork tévében, ismétlések vasárnap délelőtt, hétköznapokon pedig éjfélkor.