Lefolyó tisztítása házilag

Magazin

írta: Admin
2014/01/23

Ecettel és szódabikarbónával a makacsabb dugulásokat is megszüntethetjük, legyen az kád-, mosogató-, vagy akár WC-lefolyó.

Használatuk egyrészt környezettudatos, mivel a lefolyótisztítókkal ellentétben nem mérgezőek, másrészt pénztárcakímélőek is. Öntsünk a lefolyóba egy deciliternyi (fél pohár) szódabikarbónát, majd két deciliternyi ecetet (javasolt 20%-os töménységűt választani).

A habzás annak a jele, hogy a két anyag és a lefolyóban található lerakódások kémiai reakcióba lépnek egymással. A létrejött sav eltünteti még a legmakacsabb szennyeződéseket is (baktériumok, vízkő, egyéb lerakódások).

Miután a habzás intenzitása lecsökkent, öntsünk néhány liternyi forróvizet a lefolyóba, hogy jól átöblítsük a megtisztított területeket. A művelettel egyúttal a szagtalanítást is elvégezzük, mivel az ecet önmagában is tökéletes fertőtlenítő és szagmentesítő hatással bír.

 

Figyelem!
Az ecet maró hatású, gőze ártalmas lehet a szervezetre, ezért használata során mindenképp szellőztessünk. A két anyag elegye környezetre és a szervezetre egyaránt káros savat képez, ezért a cikkben közöltek alkalmazása elővigyázatosságot követelnek, előtte mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást pl. bioboltokban. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.

forrás: wikipedia, mesterdugulaselharitas.hu, femina.hu

A rovat új hírei

Hasonló