Villáminterjú: ByeAlex

Interjú

írta: Admin
2013/09/20

„Ettől más a kedvesem”- énekelte ByeAlex az 58. Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben, amivel berobbant az európai, és hazai köztudatba, habár már addig is több slágert tudhatott a háta mögött.  De mitől más Alex? Sokan fejtegették már a ByeAlex „jelenséget”, ami nekünk ezen interjú keretében nem célunk. Sokkal inkább érdekelt minket Alex környezetéhez, illetve környezetvédelemhez fűződő kapcsolata, amire a Tőle megszokott módon őszinte, frappáns válaszokat kaptunk.

eco: Kisvárdán születtél, ott nőttél fel. Kerestünk a weboldalon a híres szülöttek között, de nem találtunk, úgyhogy írtunk is az önkormányzatnak, hogy frissítsék az oldalt, eddig még nem reagáltak. :) Mennyire kötődsz a szülőhelyedhez?

Alex: Nem kötődöm, de szép gyermekkorom volt.

eco:
Milyen az élet Kisvárdán és milyen Budapesten? Van különbség?

Alex: Kisvárda nekem mindig unalmas volt. Fényeslitkét jobban kedveltem, mert az egy szép kis falu. Budapest gyönyörű.

eco:
Szokták mondani, hogy a vidéki ember közvetlenebb, a Budapesti viszont pörgősebb. Te hol érzed magad jobban?

Alex: A városban. De nyugalmasabb helyeken. Azonban, ha pörgést akarok, az legyen öt pillanatra!

eco: Immár elmondhatjuk, hogy európai hírű művész vagy. A környezettudatosság, a fenntarthatóság kiemelt értékké vált az EU-ban - nem véletlenül. Téged százezrek figyelnek, sok mindenben talán követnek is. Mit jelent számodra a környezettudatosság? Teszel-e valamit a környezet védelméért, esetleg fontosnak tartod-e, hogy mintát mutass?

Alex: Hm... Nem mondanám, hogy szétdobálom a szemetet. Régebben jobban pörögtem a témán. Ma már tudom, hogy nem én fogom az embereket környezettudatosságra inteni.

eco: Szerintünk pedig egy ilyen interjú is többeket áttéríthet a „zöldebb” oldalra. :) A környezettudatosság kapcsán három téma már többször is előkerült az oldalunkon. Egyik a globális felmelegedés, másik a kínai légszennyezés (amely az előbbit erősíti), harmadik az atomenergia felhasználása. Van valamelyikről különvéleményed?

Alex:
Nincs. Illetve, elég vicces lenne, ha belekezdenék itt óriási monológokba a globális felmelegedésről. Annyit tennék hozzá, hogy véleményem szerint, az ember sokkal nagyobb ellensége önmagának, mint a természet. És habár hatással vagyunk a természetünkre, mégis, úgy vélem, az emberek hamarabb fognak egymás torkának ugrani, minthogy felmelegedések, meg tornádók végezzenek velük. Remélem nem így lesz, mert akkor ez hamarabb eljő.

eco: Ha elindítanánk egy zöld díjat, amellyel híres személyiségek környezettudatos viselkedését ismernénk el, lenne javaslatod, hogy ki kapja?

Alex: Fogalmam sincs... Bono? Vagy a Linkin Park? Ők hakniznak környezettudatos dalokkal, hehe!

eco:
Üzensz valamit az ecolounge olvasóinak?

Alex: Ne szemeteljenek!

Alex sokak számára a szomszéd srác típusát képviseli, semmi allűr, maximális őszinteség. Ez tükröződik válaszaiból is, amelyek kapcsán jobban megérthetjük, hogy miben is rejlik ByeAlex sikerének titka.

Köszönjük az interjút Márta Alex-nek!

 

forrás: ecolounge.hu

A rovat új hírei