Bemutatkozunk


Magyarország egyik meghatározó zöld szemléletformálója

A 2013-ban indított portál jellegzetes megjelenésével és rovatszinten jól elkülöníthető tematikus tartalmaival egyedülállónak számít a hazai online médiapiacon. Folyamatosan frissülő cikkállományában a hazai és külföldi zöld oldalak, hírügynökségek fontosabb beszámolói éppúgy megtalálhatóak, mint a magazin jellegű saját írások, interjúk, ajánlók és egyedi képes összeállítások.

Fejlődésünk zálogaként tekintünk a fenntarthatóbb életvitel-, a környezetvédelem-, a környezettudatosság iránti elköteleződésünkre, hivatásunk - így munkánk - szeretetére, kitartásunkra és önmagunkba vetett hitünkre, valamint mindezekkel összefüggésben az indulásunkkor eredetileg megfogalmazott, máig változatlan célkitűzéseinkre, melyek az alábbiak:

  • Olvasóinkat naprakészen informáljuk a világ zöld történéseiről: A mai felhasználói igényeknek megfelelően színesen, a szakszerűségre ügyelve és lehetőség szerint edukatív tartalmakat is alkalmazunk munkánk során Szerkesztőségi irányelveink szerint.
  • Zöld szemléletformálóként erősítjük olvasóink környezetvédelem iránti érzékenységét és elköteleződését: Formáljuk olvasóink felelősségteljes és környezettudatos gondolkodásmódját, mindig szem előtt tartva a Magatartási kódexünkben leírtakat is.
  • Lehetőségeinkhez mérten segítjük a zöld nemes ügyek publicitását: Kommunikációs- és reklám aktivitásainkkal pro-bono támogatunk nonprofit szervezeteket, mint például a WWF Magyarországot, a Jane Goodall Intézetet, a Médiauniót . Bővebb információért kattintson ide.

 

Partnereink véleménye a teljesség igénye nélkül

"Az ecolounge érdekes. Naprakészen és a mai felhasználói igényeknek megfelelően színesen, de a szakszerűségre ügyelve juttatja célba a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos híreket. Az érdeklődő nemcsak egy „zöld rovattal” találkozik valamely hagyományos portál szélén, hanem önálló hírforrással, amely bolygónk állapotáról tájékoztatja. Az ecolounge olyan szemléletet közvetít, amelyre egyre nagyobb szüksége van a felnövő nemzedékeknek."
”A környezetvédelem, a felelős hulladékgazdálkodás és a fenntartható fejlődés témaköre jóval kisebb felületet kap ma a hazai médiában, mint amekkorára szükség lenne egy pozitív irányú erőteljes szemléletváltás eléréséhez a társadalomban. Emiatt különösen fontos azon hírportálok - mint az Ecolounge - tevékenysége, amelyek valamilyen módon felkarolják a témát, zászlajukra tűzik a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését. Az Ecolounge a lakosság számára könnyen befogadható módon, célcsoport specifikusan juttat el a közönségéhez olyan zöld híreket, információkat, amelyek akár észrevétlenül is hatnak olvasóik gondolkodásmódjára. Ezzel pedig hiánypótló módon hozzájárul a lakosság szemléletformálásához, környezet iránti érzékenységének, valamint tudatos, felelős gondolkodásmódjának erősítéséhez.”
"Az Ecolounge sikeresen közvetíti a környezettudatosság üzenetét a lakosság felé, s ezzel pótolja azt, amit a szakma sok-sok éve elmulaszt. Le kell egyszerűsíteni és fogyaszthatóvá tenni az adattáblákat és statisztikàkat, érdekes információként, érdekes ismeretként tálalni az olvasók felé. Ezért szeretem az Ecolounge-ot, mert hatékony és segíti a szakmai munkàt!” - Hankó Gergely - Vezető
”Én azért szeretem az Ecolounge-t, mert érdekes és informatív írásokkal hozza közelebb a környezetvédelem témáját az emberekhez. Képes egy talán kevesbé érdekes témát is vonzóvá, trendivé tenni.” - Lakatos Zsófia - Elnökségi tag
”Az időm nagy részét a számítógép előtt töltöm, környezettudatosságot közvetítek,  híreket osztok meg, az energiatakarékosságra ösztönzök. Nem egyszer keresek fel más portálokat, akiknek szellemisége hasonló az enyémhez. Ezek közé tartozik az Ecolounge is. Érdekességeket, figyelemfelkeltő cikkeket osztanak meg, fiatalos lendülettel képviselik az ökotudatosságot.” - Friedmann Lajosné - Titkár

 

Közösségi oldalainkAz ecolounge hivatalos Facebook oldalaAz ecolounge Facebook csoportja


Az ecolounge hivatalos Pinterest oldala


Az ecolounge hivatalos Twitter oldalaAz ecolounge hivatalos LinkedIn oldala


Holnapután

Az ecolounge hivatalos Holnapután oldala

 


Zöld üzenete van, amelyet országosan szeretne eljuttatni az érdeklődők számára?

Az ecolounge is tagja a Zölduniónak!

Zöldunió célzottan és hatékonyan juttatja el a Hirdető Ügyfelei üzeneteit a zölden gondolkodó olvasók számára, valamint erősíti Ügyfelei zöld reputációját, ismertségét és elismertségét.

 

 

A rovat új hírei