Szakértők

 

Úgy gondoljuk, kifordítjuk akár a világot is a sarkából. Azonban van, mikor elakadunk, előfordul, mikor bizonyos kérdésekre nem találjuk a válaszokat. Ekkor segítenek nekünk azok a tanácsadók, akik szakértelmükkel adott témaköröket fednek le. Ezáltal is biztosítjuk cikkeink minőségét, és természetesen mi magunk is tanulunk, fejlődünk. Ezúton is köszönet Nekik támogatásukért.Lakatos Zsófia
A Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi Kommunikáció szakán PR specializáción szerezte közgazdász diplomáját, majd ösztöndíjasként a Los Angeles-i California State University-n tanult. 2003-ban kitűnő minősítéssel szerezte meg az MBA diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 1999-2000-ben az RTL KLUB Híradó és Akták műsorainak riportere volt, tanított a Külkereskedelmi Főiskolán, majd 2000-2008-ig a Capital Communications Pénzügyi, Vállalati és Üzleti Kommunikációs Ügynökségnél dolgozott, 2002-től igazgatói pozícióban. 2007-2008-ban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Klímaváltozás kampányának kommunikációs vezetőjeként is dolgozott. Jelenleg saját kommunikációs ügynöksége, az Emerald ügyvezető igazgatója. Alapító tagja a PR Ügynökségek Szakmai Kollégiumának, a CSR Task Force-nak, az MBA Bíborklubnak, a Magyar Szóvivők Egyesületének, az amerikai National Honor Society-nek és a Phi Beta Delta Honor Society for International Scholars szervezetnek. 2013 és 2019 között elnöke a Magyar PR Szövetségnek, 2020-tól elnökségi tagja a Levegő Munkacsoportnak. Szívügye a Vállalati Felelősségvállalás, sokat dolgozik azért, hogy a CSR minél elismertebb és elterjedtebb legyen Magyarországon.
Ecolounge téma: Vállalati Felelősségvállalás

Hinora Ferenc
A Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi karán, kommunikációs szakon szerezte diplomáját. Később a KPMG Executive Coach és Mentor Akadémiáját végezte el. Szakmai tapasztalatokat először a médiapiacon, a Ringier Kiadó Kft-nél, majd pedig az Axel Springernél média tanácsadóként szerzett. Céljainak megvalósítására, 2001-ben alapította meg saját cégét, a Hinora Marketing Group-ot, így ma több mint 15 éves marketing- és reklámpiaci tapasztalatai mellett, vezetői tapasztalatra is szert tett. A Hinora Marketing Group egy aktivációs és reklámügynökség, amely az ügynökségi szolgáltatások mellett konzultációs szolgáltatásokat is kínál, valamint egy országos terjesztési hálózatot működtet. Társszerzőként vett részt a „Minden, ami marketing” című szakkönyv összeállításában mind az első, mind a bővített könyvkiadásnál. Kiemelt területe a vezetői támogatásokban a personal branding, amely mögött több, mint 1000 órás vezetői konzultáció áll. 2013-ban a Magyar Marketing Szövetség elnökévé választották, ahol a hazai marketing színvonalának emelése érdekében - új irányt, és célt adva a szövetségnek, -  elsősorban a vállalati marketingvezetők, cégvezetők támogatását, fejlesztését tűzte ki fő célul.
Ecolounge téma: Personal Branding - zöld marketing

dr. Molnár Klára
1998-ban végzett a Miskolci Egyetem politológia szakán majd 1999-ben ugyanott jogász szakon. Posztgraduális tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen - európai jogi szakjogász-, majd az ELTE-én - környezetvédelmi szakjogász- végezte. 2004-ben szakvizsgázott, majd 2006-ig ügyvédként dolgozott. Számtalan egyesület bejegyzésében és munkájában segített, 2005 folyamán pedig önkéntesként segítette a munkát a MAF egyik alapító tagjánál, a Maholnap Magyar Jóléti Alapítványnál. 2006 márciusa óta az Effekteam (korábbiakban Magyar Adományozói Fórum) igazgatója.
Ecolounge téma: Társadalmi befektetések, támogatások

Barát Tamás
1965-től a szervezeti kommunikáció, a public relations, illetve a sajtó területén, valamint főiskolai tanárként dolgozott. 17 szak- és tankönyv szerzője. A Magyar Public Relations Szövetség alapító főtitkára, majd ügyvezető alelnöke volt. Korábban a Nemzetközi Public Relations Szövetség Magyar Tagozata elnöke, a GWA világzsűri és a szakmafejlesztési bizottsága tagja volt. Később az Európai Public Relations Konföderáció Európa tanácsa, majd az Igazgató Tanács tagja, a CERP főtitkára, a CERP Alelnöke volt. Alapító tagja az Európai Public Relations Oktatók és Kutatók Szövetségének és a GA szervezetnek. Társult tagja a Brit Királyi Public Relations Intézetnek, 2000-ben tagja lett az Amerikai Public Relations Szövetségnek és az amerikai szakmai szövetség Oktatói Akadémiájának. Tiszteletbeli tagja az Ukrán és az Orosz Public Relations Szövetségnek. Korábban elnöke volt a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Kommunikációs és Public Relations Szakosztályának, illetve a Társadalmi Kommunikáció Tagozatnak. 2007-ben megválasztották a MÚOSZ Etikai Bizottság tagjának. Korábban a Stratégiai Eljáró Tanács vezetője volt. 2008 óta a CCO Magazin főszerkesztője, 2011-óta a MÚOSZ Etikai Bizottságának elnöke.
Barát Tamás támogatja munkánkat, mint kommunikációs szakértő
Hankó Gergely
2006-ban idegenforgalmi közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, 2009-ben pedig Természetvédelmi mérnök diplomát szerzett a Szent István Egyetemen. 2010 óta a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagja. Közel 10 éven át PR és Marketing vezetője volt az ÖKO-Pack Nonprofit Kft.-nek. Szerkesztője volt a Ma & Holnap folyóiratnak, marketing tanácsadója volt a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének. Nevéhez fűződik a „Hulladékból Termék kiállítás” koncepciójának megalkotása és 50 városban való bemutatása, valamint a Tükörben a Világ c. kiállítás szervezési feladatainak ellátása (pl.: Iparművészeti Múzeum, Klebelsberg Kulturkúria, Pécsi Tudományegyetem, Brüsszeli Balassi Intézet, stb.). 2010 óta szervezi a „Paraszt-Wellness” önkéntes hétvégéket Gömörszőlősre, az Ökológiai Intézet önkénteseként. Jelenleg a KSZGYSZ ügyvezetője. A rendes, becsületes, kétkezi munkában hisz, érzékeny pontja a „greenwashing” és a világ problémáira kifundált technológiai válaszok.
Mert a fenntarthatóság kérdése nem a „Hogyan?”, hanem a „Mit?” és a „Miért?”.
Ecolounge téma: Hulladék újrahasznosítás

Dr. Gálhidy László
1999-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen biológusként - ökológia és evolúcióbiológia szakirányon. 2009-ben erdőökológia témában szerzett PhD-fokozatot. 2001-2006 között az ELTE Növényrendszertani és Ökológia Tanszékén kutatta többek között a hazai őserdő állományok szerkezetét, majd az MTA munkatárasaként a Nyugat-Magyarországi Egyetemen dolgozott. 2006 óta a WWF Magyarország erdővédelmi programvezetője. Kiemelt témaként foglalkozik a háborítatlan erdők kialakításával, a természetközeli erdőgazdálkodással, valamint a nagyragadozókkal. Külföldi útjai során több őserdőt meglátogatott, elsősorban Európában és Észak-Amerikában. Tagja az Országos Erdő Tanácsnak és a Nemzeti Erdőrezervátum Bizottságnak.
Ecolounge téma: Vadonok, erdők, veszélyeztetett fajok

Lenner Ádám
A Szolnoki Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Fakultásán szerzett főiskolai diplomát tájgazdálkodási mérnökként, majd a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumában végzett mesterképzésen természetvédelmi mérnökként. Alapító tagja volt a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottságnak, majd annak elnöke volt másfél évig. A „Szeretem Szolnokot” pályázat díjazottja, amiben a város természeti értékeit mutatta be. Részt vett a Szolnoki Települési Értéktár természeti értékeinek kialakításában. 2012 óta folyamatosan jelennek meg a természetet népszerűsítő cikkei, fotói a National Geographic magyarországi weboldalán, az Élet és Tudomány, a Természet-Búvár, a Debreceni Egyetem Egyetemi Élet ZöldDebítő hasábjain. Cikkei és fotói felölelik hazánk élővilága mellett Európa és az Amerikai Egyesült Államok flóráját és faunáját is. Fontos feladatának tarja a könnyen emészthető, természeti értékeket bemutató cikkek írását, melyekben próbálja megtalálni az egyensúlyt a természet és az emberiség között. 2013. április 27-től - szakértői titulusa mellett - az ecolounge újságírójaként is tevékenykedik.
Ecolounge téma: természet- és környezetvédelem, környezeti nevelés

 

Zöld üzenete van, amelyet országosan szeretne eljuttatni az érdeklődők számára?

Az ecolounge is tagja a Zölduniónak!

Zöldunió célzottan és hatékonyan juttatja el a Hirdető Ügyfelei üzeneteit a zölden gondolkodó olvasók számára, valamint erősíti Ügyfelei zöld reputációját, ismertségét és elismertségét.

 

forrás: Ecolounge

A rovat új hírei