Hihetetlen pazarlás folyik: több élelmiszer kerül a kukába, mint eddig gondoltuk A korábbi kutatások mind alábecsülték a kidobott élelmiszer mennyiségét, holland kutatók szerint a világon minden emberre naponta ...
Menzaforradalom: Egészséges és klímabarát bioételeket adna a gyerekeknek a Greenpeace A Greenpeace Magyarország azt akarja elérni, hogy minél több helyben, ökológiai módszerekkel termelt élelmiszer kerüljön ...
A szén-dioxid-kibocsátás csökkenését segítő falfestéket fejlesztettek Az ENERPAINT nevű projekt keretében kifejlesztett festéket egyfajta szigetelőanyagként használható, hogy növeljék az öreg házak ...
Az élhető jövőért: Új ernyőmárkát vezet be a SPAR a fenntarthatóság szellemiségében A SPAR aktív és úttörő szerepet vállal a Föld jövőjét érintő ügyekben. A vállalat most ezen tevékenységét egységes ...
Gyümölcsök, zöldségek, tea: új nemzetközi évet és napokat szavazott meg az ENSZ Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) üdvözölte az ENSZ mai döntését két új, a táplálkozáshoz és a ...
Most már a pékárut is újrahasználható tasakokban vihetjük haza az INTERSPAR áruházakból A korábban bevezetett népszerű zöldség- és gyümölcszsákok mintájára idén decembertől már a pékárukat is többször ...
Haldoklik az európai méhpopuláció - válságban a méhészet Válságban van az európai méhészet, az Európai Bizottságnak ezért meg kell vizsgálnia a méhcsaládok csökkenő számának okait, ...
Mi lesz veled, Afrika? - A kontinenst érinti leginkább a klímaváltozás Afrika az éghajlatváltozás által leginkább érintett kontinens, a szegénység, a kormányzási, irányítási problémák miatt ...
Zöldbe borultak a dm-márkák! - A fenntarthatóság jegyében bővítette termékpalettáját a piacvezető drogéria 2019-ban a dm forgalma átlépte a 112 milliárd forintot, ezzel több, mint nyolc százalékos forgalmi növekedést ért el a tavalyi év ...
Napi 6000 tonna élelmiszer landol a szemétben Romániában Egy civil szervezet szerint Romániában naponta hatezer tonna élelmiszer kerül a szemétbe, miközben 7 millió személy, vagyis a ...
Főszerkesztői vállalás: le a műanyaggal! A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez a Zöldunió felkérésére zöld portál-főszerkesztőként én is csatlakoztam. Arra tettem ...
Mégsem olyan veszélyes a vörös hús? Egy új tanulmány szerint a legtöbb ember számára értelmetlen visszafogni a vörös húsok és a feldolgozott húsáruk ...