Innovációk a fenntartható állattenyésztésben A fenntartható állattartás fejlesztése kulcsfontosságú egy jövőálló élelmezési rendszer kialakítása szempontjából. Az ...
Mikroműanyagot találtak hús- és tejtermékekben Az amszterdami Vrije Egyetem (VUA) tudósai korábban már kimutatták emberi vérből a mikroműanyagok jelenlétét. Most hús- és ...
Túl sok hús fogyasztásától szenvedtek a középkori szerzetesek A középkorban a hús igazi luxuscikknek számított, ami csak a nemesek és egyházi emberek asztalára jutott. Az emberek nagy része ...
A férfiak vagy a nők környezetszennyezőbbek? Sokféle kutatás készült már arról, hogy mi, emberek mennyire terheljük környezetünket életmódunkkal, fogyasztásunkkal, de olyan ...
Nem lehet többé műanyagzacskót árusítani az ukrán boltokban Az ukrán parlament megszavazta, hogy ne lehessen műanyag szatyrokat, zacskókat forgalmazni a boltokban. A boltok 9 hónap türelmi időt ...
A világ vezető kutatói figyelmeztetnek: tömeges kihalás és klímaválság előtt állunk 17 kutató közös tanulmánya szerint nagy bajban vagyuk: tömeges fajkihalás és klímaválság vár ránk. Az emberek többsége nem ...
Itt a "tiszta" hús! - Boltokba kerülhet a világ első mesterséges húskészítménye! A világon elsőként engedélyezték Szingapúrban laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését. A ...
Mégsem olyan veszélyes a vörös hús? Egy új tanulmány szerint a legtöbb ember számára értelmetlen visszafogni a vörös húsok és a feldolgozott húsáruk ...
Kockázattal jár a vega és vegán étrend? A stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagy szabású új kutatás szerint.
Egészséges étkezési kisokos gyerekeknek a FAO-tól Bolygónk minden lakójának, ahogy nekünk is, szüksége van a táplálékra a túléléshez és fejlődéshez. Az étel fontos, mert ...
Húsadóval a klímaváltozás ellen? A húsipari termékek árának emelését sürgetik Németországban állatvédők, a szövetségi parlament (Bundestag) több pártja ...
Vörös vagy fehér hús? - Egy új kutatás szerint egyformán ártalmas Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása ...