A gyerekek szerint az autók okozzák a legnagyobb légszennyezést

Hír

2021/12/09

Több mint nyolcszáz rajz közül választották ki a Levegő Munkacsoport rajzpályázatának győzteseit. Még a zsűri is meglepődött azon, hogy a legtöbb alkotás az autók környezetszennyező hatásáról érkezett. A versenyt a civil szervezet a CNN „Felhívás a Földért” (#CalltoEarth Day) kampányához csatlakozva hirdette meg, amellyel a környezetvédelem fontosságára és az emberiség által okozott károk súlyosságára hívták fel a figyelmet.

A CNN most először hirdette meg november 10-ére a #CalltoEarth napot, amely a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdéseivel foglalkozik. A hírcsatorna a https://edition.cnn.com/interactive/call-to-earth/#/ oldalon és közösségi média felületein osztott meg tartalmakat, így ünnepelve a fenntartható jövőért küzdő emberek, szervezetek munkásságát.

A Levegő Munkacsoport a CNN kezdeményezéséhez csatlakozva hirdette meg a rajzpályázatot, amelyre több mint nyolcszáz rajz érkezett. A gyerekeknek azt kellett lerajzolniuk és a #CalltoEarth napig elküldeniük, hogy ők mit tesznek a tisztább levegőért. A kiírásban az szerepelt, hogy a legjobb harminc rajzot teszik közzé a Levegő Munkacsoport Facebook oldalán, azonban annyi kreatív alkotás érkezett, hogy végül hatvanat publikáltak.

A képekre a Levegő Munkacsoport Facebook oldalán lehetett szavazni, a közönség szavazatainak és a szakmai zsűri véleményének összesítésével alakult ki a végső rangsor. A nyertesek listáját a Mikulás hozta, 2021. december 6-án délután hirdették ki a szervezet Facebook oldalán, hogy kik nyertek családi belépőt a kedvenc állatkertjükbe. A díjazott rajzok a szervezet közösségi média oldalán tekinthetőek meg.

„A rajzok egyértelműen ábrázolják, hogy a gyerekek mennyire színesen látják az őket körülvevő világot. A mi felelősségünk az, hogy ezt a sokszínűséget fenntartsuk, és egy tiszta, környezetbarát jövőt biztosítsunk számukra. Örömmel láttuk, hogy a tanulóknak mennyi kreatív ötlete van a témával kapcsolatban, a beadott munkákon jól látszódott a tanárok által átadott tudás és segítség is. Azon nagyon meglepődtünk, hogy milyen sokan ábrázolták az autók légszennyező hatását. A beérkezett rajzok annyira kifejezőek voltak, hogy kollázst készítettünk belőlük és beállítottuk Facebookon borítóképnek” – jelentette ki Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport projektvezetője.

A Levegő Munkacsoport 1988-ban alakult környezetvédő civil szervezet. Tevékenységének főbb területei az államháztartás és az uniós költségvetés zöld reformja, a közlekedés környezetbarátabbá tétele, valamint az éghajlatváltozást lassító és környezetünket élhetőbbé tévő energiapolitika és településfejlesztés.


Képek forrása: Levegő Munkacsoport

forrás: Levegő Munkacsoport

A rovat új hírei

Hasonló