A gyerekek utálják a környezetszennyezést - Lezárult a Levegő Munkacsoport rajzpályázata

Hír

2021/11/11

A környezetvédelem fontosságára és az emberiség által okozott természeti változások súlyosságára hívta fel a figyelmet a Levegő Munkacsoport az általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázatával. A gyerekeknek azt kellett lerajzolniuk, hogy szerintük mit lehetne tenni a tisztább levegőért. A program a CNN által 2021. november 10-ére szervezett Felhívás a Földért (#CalltoEarth Day) kampány része.

A CNN most először hirdette meg a #CalltoEarth napot, amely a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdéseivel foglalkozik. A hírcsatorna a https://edition.cnn.com/interactive/call-to-earth/#/ oldalon és közösségi média felületein oszt meg tartalmakat, így ünnepelve a fenntartható jövőért küzdő emberek, szervezetek munkásságát.

A Levegő Munkacsoport a CNN felkérésére csatlakozott a kezdeményezéshez és indított rajzpályázatot. A gyermekektől olyan kreatív alkotásokat vártak, amelyeken bemutatták, szerintük mit lehetne tenni a tisztább levegőért. A felhívásra közel 700 rajz érkezett, a legjobb 30-at a civil szervezet a mai napon közzéteszi Facebook-oldalán. Ezekre a rajzokra lehet szavazni, a végső sorrend a szavazatok száma és a zsűri döntése alapján alakul ki.

A díjazottakat december 6-án hirdetik ki, az alsó és a felső tagozatosok közül is 3-3 gyerek nyer családi belépőt a kedvenc állatkertjébe.

„Nagy örömmel fogadtuk a beérkezett rajzokat. Annak ellenére, hogy az őszi szünet miatt nem volt sok idő az elkészítésre, igazán sok kreatív és ötletes alkotást kaptunk. A CNN kezdeményezéséhez nagy lelkesedéssel csatlakoztunk, hiszen tevékenységünk és küldetésünk összhangban van az esemény értékrendjével. A rajzpályázat megerősített bennünket abban, hogy van értelme – akár a legkisebbekkel együtt – küzdeni egy környezetbarát, fenntartható jövőért” – jelentette ki Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

A Levegő Munkacsoport 1988-ban alakult környezetvédő civil szervezet. Tevékenységének főbb területei az államháztartás és az uniós költségvetés zöld reformja, a közlekedés környezetbarátabbá tétele, valamint az éghajlatváltozást lassító és környezetünket élhetőbbé tévő energiapolitika és településfejlesztés.


Kép forrása: Levegő Munkacsoport

forrás: Levegő Munkacsoport

A rovat új hírei

Hasonló