Egészséges étel helyi gazdáktól

Hír

2018/11/02

"Olyan gazdálkodásért állunk ki, amely védi a talajt, a vizet, az ökoszisztémákat és a biológiai sokféleséget, nem járul hozzá az éghajlatváltozáshoz és az állatok szenvedéséhez, valamint egészséges táplálékot biztosít mindenkinek."

Idén a Magyar Természetvédők Szövetsége is csatlakozott a nemzetközi „Good food good farming” – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi kampányhoz. A program keretében számos európai országban rendeztek akciókat 2018. október 27-én azzal a céllal, hogy az EU agrárpolitikája, az intenzív, nagyüzemi gazdálkodás helyett, a kistermelőket és a vidéki megélhetést támogassa. A kampány keretében a Magyar Természetvédők Szövetsége partnereivel Magyarországon 8 helyszínen szervezett akciókat, ahol vásárlói tanácsadás mellett kiállításokkal, kiadványokkal, játékokkal, totóval várták az érdeklődőket. A járókelők Budapesten, Szombathelyen, Veszprémben, Vácon, Miskolcon, Encsen, Hajdúböszörményben, Vásárosnaményban és Szegeden találkozhattak a helyi élelmiszereket népszerűsítő önkéntesekkel. A programhoz csatlakozó szervezetek európaszerte számos eseményt szerveztek; fővárosokban, városokban és falvakban különféle akciónapokon, demonstrációkon, tiltakozó piknikeken, workshopokon és szemináriumokon keresztül üzenték, hogy egy igazságos fenntartható agrárpolitikát szeretnének!

"Olyan gazdálkodásért állunk ki, amely védi a talajt, a vizet, az ökoszisztémákat és a biológiai sokféleséget, nem járul hozzá az éghajlatváltozáshoz és az állatok szenvedéséhez, valamint egészséges táplálékot biztosít mindenkinek" – nyilatkozta Kapitányné Sándor Szilvia a Magyar Természetvédők Szövetsége programfelelőse.

A program nemzetközi honlapja az alábbi linken érhető el: https://www.goodfoodgoodfarming.eu/


A rendezvény az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának és az Agrárminisztériumnak az anyagi támogatásával valósult meg.
A rendezvényen elhangzottakért a szervezők felelnek, az nem tükrözi a támogató álláspontját.


forrás: MTVSZ

A rovat új hírei

Hasonló