Frissítő arcpakolások házilag

Magazin

2013/08/12

Bőrünk sejtjeinek az év minden időszakában szüksége van megújulásra. A tápanyagok felszívódását és az oxigéncserét a házilag készített tápláló krémek könnyedén elősegíthetik.

Uborkás arcpakolás
Hozzávalók:
20 gramm élesztő
3 ek. tej
reszelt uborka

Az uborka amellett, hogy rengeteg vizet tartalmaz, többek közt nyugtató, bőrpuhító hatásáról ismert növény. B1, B2, B6 és C-vitamin is megtalálható benne. Kiváló napégés kezelésére, hűsítő hatása következtében megnyugtatja a bőrt. Az élesztőt morzsoljuk bele langyos tejbe, majd a lereszelt uborkát keverjük bele. A pakolást legalább 15 percig hagyjuk bőrünkön, majd mossuk le.

Mézes-tejes arcpakolás

Hozzávalók:
20 gramm élesztő
1 ek. méz
2 ek. tejszín

A mézes-tejes pakolás puha és friss érzést kölcsönöz bőrünknek, ugyanakkor arcsimító hatása is van. Az élesztőt morzsoljuk össze a szobahőmérsékletű tejbe, majd keverjük hozzá a mézet, így sűrű masszát kapunk. A megtisztított arcbőrre vigyük fel a pakolást és hagyjuk rajta körülbelül 20 percen keresztül. Bő langyos vízzel öblítsük le.

Kivis arcpakolás
Mindössze mézre és kivire lesz szükségünk ehhez az egyszerűen elkészíthető pakoláshoz. Miután a kivit összezúztuk, hozzáadjuk a mézet, amit rákenhetünk a megtisztított arcbőrre. 10-15 percig hagyjuk rajta, majd mossuk le. A pakolás friss és üde érzést kölcsönöz bőrünknek.

 

A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.

forrás: okonatura.hu, naturmami.hu, femina.hu

A rovat új hírei

Hasonló

5 recept a ragyogó bőrhöz

A természet patikájában számos olyan növény közül válogathatunk, melyeknek a bőrápolás terén is hasznát vesszük.