Ismét négy egyetemista kaphatta meg az Energiakövet 2020 címet

Hír

írta: MTI
2020/08/13

Négy egyetemista nyerte el az Energiakövet 2020 címet, az ezzel járó 400 ezer forint ösztöndíjat, valamint azt a lehetőséget, hogy tanórákat tarthasson az ország általános és középiskoláiban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) programjában.


A hivatal negyedik alkalommal hirdette meg az Energiakövetek pályázatát a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

A közlemény szerint az Energiakövetek 2020 pályázaton az energiagazdálkodás, a polimerek fontossága és az energiatudatosság, a hulladék mint energia, illetve az atomenergia témakörében elkészített óravázlatok nyertek.

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője a közleményben elmondta: a kiválasztott energiakövetek az osztálytermekben, de akár közösségi médiaposztokban fogják népszerűsíteni a tudatos és takarékos energiafelhasználást, a hatékony hulladékgazdálkodást.


A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) társadalmi felelősségvállalási programjának célja a felső tagozatos és középiskolás diákok tudatos energiafogyasztással kapcsolatos ismereteinek bővítése, illetve azoknak a fiatal szakembereknek a támogatása, akik korszerű természettudományos tudásukat magas szakmai színvonalú, élményszerű, kreatív kísérletekkel alátámasztott órák keretében adják át a diákoknak az energiagazdálkodásról.

A program 2017-es indulása óta a MEKH tíz Energiakövete országszerte 47 iskolában, 59 osztályban, 1730 általános és középiskolás tanuló számára tartott rendhagyó tanórát, és hívta fel a fiatalok figyelmét az energiatudatos, energiatakarékos szemlélet fontosságára.

Kép forrása: pixabay.com / Szerző: PIRO4D

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló