Kutyaházpersely és befőttesüveg? - A hagyományos aprópénzgyüjtés felejtős!

Hír

2018/05/14

A hagyományos megtakarítás a legtöbbször komoly tervezést igényel, lemondások és döntések láncolata vezet az eredményhez. Hogy miként bánunk a pénzzel, az többnyire temperamentumunktól és a családból hozott szokásrendszertől függ. Vannak, akik nagy tételben "játszanak", miközben drákói szigorral nyesegetik a fizetésüket, míg mások a kirakat előtt tipródva, vérző szívvel mondanak le egy egy olyan tárgyról vagy ruhadarabról, melybe első látásra beleszerettek. Aztán ott vannak a keményszívűek, akik vásárlás közben is felelősségteljesen családjukra, gyermekeikre és házi kedvenceikre gondolnak, no meg persze azokról se feledkezzünk meg, akik tevékenységeik során a mindennapi kihívást keresik, miközben a farzsebükben gyűjtik az aprópénzt.

Régebben létezett a retro kutyaházpersely, melynek kinyújtott nyelvére helyeztük a forintot. Egy kicsi, lapos kulcs tartozott hozzá, amit bár könnyű volt „elveszteni”, de használatával legalább biztosak lehettünk abban, hogy a pénz nem távozik idő előtt a trafikos nénihez, holmi rágóért, vagy cukorkáért cserébe. Idővel aztán jött a gyermekkori nosztalgiát megidéző befőttesüveg, mely egy cél elérésének (pl. utazás), vagy akár valamilyen fogadalom betartásának (pl. a letett cigaretta árának gyűjtése utazás céljából) eszközeként is funkcionálhat. Előnyösnek gondoljuk, hiszen a kutyaház-perselynél jóval több fér bele, és szó mi szó, sokkal átláthatóbb, lévén, hogy az üvegfalán keresztül képesek lehetünk felbecsülni a tartalmát. - Ilyenkor csak rá kell nézünk, és óriási számokat gondolunk mögé (illetve bele). Alig várjuk, hogy megteljen, hiszen akkor végre indulhat az izgalmas berollnizás, majd irány a bank, hogy büszkén, emelt fővel válthassuk be az aprót a nagyobb értékű bankókra. A heroikus élmény természetesen rendre elmarad ilyenkor, a pénzszámlálás hatására felszabaduló dopamin pedig villámsebesen illan el, hogy helyét egy lehangoló, ámde nagyon is racionális felismerés foglalja el: Csak ennyi? - Csak ennyi!

Szerencsére kínálkozik ennél jobb megoldás is, amit a MagNet zöld bank fundált ki nagyon okosan és ökosan: A nemrégiben indított Apránként Megtakarítási Programjának lényege, hogy költekezés közben is spórolhatunk, ugyanis minden bankkártyás vásárlással egyúttal pénzt is raktunk félre: mégpedig magát az aprót!
A személyes Netbank felületünkre lépve állíthatjuk be, hogy a rendszer a vásárlásaink végösszegét 10, 100, vagy 1000 forintra kerekítse.

A program két nagyszerű megtakarítási módot is tartalmaz:

Az aprógyűjtés digitalizált változata partnerünk abban, hogy álmainkhoz és céljainkhoz vezető utat biztosan bejárjuk, hiszen a kerekítés és a vásárlási összeg különbözetét egy egy általunk meghatározott cél érdekében félrerakja a Bank. A folyamatosan gyarapodó összeg pedig naponta még kamatozik is. Sőt: ha a kitűzött dátumig minden hónapban vásárolunk így bankkártyával, a zöld bank kitartásunkért kamatprémiummal is jutalmaz!

Ugyanezek a motiváló elemek megtalálhatóak a program másik lábát képező fix összegű rendszeres megtakarításnál is, tehát a megspórolt pénz ugyancsak naponta kamatozik és az adott célunk elérésekor szintén jár a kamatprémium.

További információ a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt-ről:
A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, kollégáinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

Hirdetés (X)

forrás: MagNet Bank

A rovat új hírei

Hasonló