Újabb komfortfokozat a számlanyitásban – Magnet Házhozszámla

Magazin

írta: ecolounge
2017/09/21

Ki sem kell mozdulnunk otthonról, ha számlát szeretnénk nyitni a közösségi banknál. - A legújabb fejlesztéssel elsősorban a leendő vidéki ügyfeleknek kedveznek.

A Magnet Bankról a legtöbb embernek a társadalmi felelősségvállalás jut eszébe először. Ez a küldetés nemcsak abban nyilvánul meg, hogy a Magnet olyan projekteket finanszíroz, amelyek környezeti, társadalmi és gazdasági értelemben pozitív hatást gyakorolnak a világra - például naperőműparkokat, Waldorf iskolákat, elektromos mobilitást, hazai filmgyártást segít banki hiteleivel -, hanem abban is, hogy folyamatosan szem előtt tartja az ügyfelek véleményét és igyekszik naprakész választ adni a felmerülő igényekre.

A közösségi bank rendszeresen áll elő olyan új fejlesztésekkel, melyek megkönnyítik, sőt, kellemesebbé is teszik az ügyintézést. Eddig elsősorban fiókjaik otthonosságára és fenntarthatóságára fordítottak kiemelt figyelmet: ezek a helyiségek egyben közösségi pontok és találkozóhelyek is, ahol jó társaság és egészséges ételek várják az ügyfeleket és az arra járókat. A Balassi Bálint utcai, Belvárosi Közösségi Pont különlegessége a fair trade kávézó, Székesfehérváron nemrég nyílt közösségi iroda, a Bartók Béla úti Újbudai Közösségi Ponton pedig farmbistro várja a vendégeket a termelői alapanyagokból készült finomságokkal.

Ezek a nagyszerű lehetőségek egyelőre a fővárosban és vonzáskörzetében találhatók, a Magnet Bank legújabb fejlesztésével viszont pont azoknak szeretne kedvezni, akiknek nincs a közelükben bankfiók, vagy időhiány miatt választanák az otthoni ügyintézést. Így elsősorban a vidéken élőkre gondoltak Házhozszámla szolgáltatásukkal, melynek keretében leendő ügyfeleik otthonába szállítják a számlanyitáshoz szükséges papírokat, ugyanakkor a budapestiek is igénybe vehetik az újítást.

Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank Equity Partnere nemrégiben így nyilatkozott a Házhozszámláról: „Régóta tervezzük demokratizálni a közösségi bankolást, és azoknak is könnyű csatlakozási lehetőséget biztosítani a MagNet-hez, akik tőlünk távol élnek. Naponta több levelet kapunk az ország legkülönbözőbb pontjairól, azzal, hogy nyissunk fiókot a közelükben. Fenntarthatósági és méretgazdaságossági okokból ez nyilván nem lehetséges. A Házhozszámlával viszont mostantól mindenhol ott tudunk lenni, ahol várnak bennünket, és országossá tudjuk tágítani azt az ökoszisztémát, amit ügyfeleinkkel értékalapon építünk.”

De hogyan is zajlik ez a folyamat? Mit is kell tennie annak, aki szeretne számlát nyitni a Magnetnél? Ha felmegyünk a bank honlapjára, rögtön szemünkbe ötlik a Számlanyitás-gomb (katt ide). Ez végigvezet a folyamaton, melynek utolsó állomása a személyes aláírás. Ez az a fázis, amire akár otthon is sort keríthetünk. Miután kitöltöttük online az adatokat, a Bank partnere felveszi velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a személyes találkozás időpontját. A számlán már az aláírás előtt is fogadhatunk utalásokat, és már ekkor megnyílik a NetBank-fiókunk, utalást kezdeményezni azonban csak az aláírás után van módunk.

Az online ügyintézés biztonságos és egyszerű, a bank mobil applikációja és NetBankja is számos rangos díjat nyert, ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban. Akik a netes regisztráció előtt mélyrehatóbban szeretnének megismerkedni a funkcióikkal, kipróbálhatják a demó verziót.

Hirdetés (X)

forrás: magnetbank.hu

A rovat új hírei