Újságpapírból tárolók

Magazin

2013/10/11

Régi magazinok, újságok, napilapok sokasága válik hulladékká nap mint nap. Azonban némi kreativitással egyedi, környezetbarát tárolókat készíthetünk belőlük.

A tároló elkészítéséhez mindössze újságpapírra, ragasztóra, ragasztópisztolyra és spárgára lesz szükségünk. Az újságpapír oldalait csavarjuk fel egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekre, amelynek széleit ragasztóval rögzítsük. Ha nem állnak rendelkezésünkre egységes méretű papírlapok, felcsavarás után vágjuk őket egy méretre. Célszerű egy hengert meghagyva hozzá méreteznünk a többit.

Az így elkészült papírcsöveket a ragasztópisztoly segítségével illesszük egymáshoz. A tárolóhoz több (pl. hat vagy több) egyforma oldal készítése szükséges. A papírcsövekből készült oldalakat, illesszük össze, szintén ragasztópisztoly segítségével. Nem csak ragasztó, de spárgára is szükségünk lesz a rögzítéshez, amelyet ha a lapok közé fonunk, biztosíthatjuk vele az oldalak stabilságát. A már kész tárolónkat színes dekorációs papírral, vagy textil anyaggal is díszíthetjük, de ha egyedi színt szeretnénk kölcsönözni neki, akkor temperával átfesthetjük. Annak, hogy milyen méretű, formájú vagy színű tárolót szeretnénk elkészíteni, a továbbiakban csak a fantáziánk szabhat határt.

 

forrás: almaimotthona.hu, kreativanyuka.lapunk.hu, bizsukegyhelyen.blospot.hu

A rovat új hírei

Hasonló