Jól érzi magát a tevecsikó

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/07/23

Jól fogadta tevetársait Félix, a májusban született veszprémi tevecsikó, akit állatgondozó táplál születése óta. A tevecsikót kedden az állatkert kifutójában ismertették össze gondozói a csapattal.

Gondozói látják el a tevét, miután anyja, születését követően elutasította. A tevecsődör minden nap egyre több időt tölt majd öt társa között. A több héten át tartó beszoktatás eredménye remélhetőleg az lesz, hogy a kis teve a csapat aktív tagja lesz. A jelek bíztatóak, úgy tűnik, hogy társai barátsággal fogadják Félixet, aki egy kis biztatás után maga is örömmel közeledett feléjük. Köztük az anyaállaton kívül ott van Füzike és Fanni, a testvérei.

Az állatvilágban néha megesik, hogy az anya nem táplálja az utódját, ekkor nagy szerepük van az állatkertek gondozóinak, akik tápszerrel etetik az állatokat. Félix is három óránként eszik, de már a tápszer mellett szénát, sárgarépát, almát is kap, sőt háztartási kekszet is, ami a kedvenc jutalomfalatja. Minden utódállat nevelése nagy kihívás a gondozóknak, Félix például rendkívül akaratos, életrevaló tevecsikó.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

A neve: Zuri

A Zuri nevet kapta a márciusban a veszprémi állatkertben született kis nőstény zsiráf.

Tevecsikó született

Az Iliász nevet kapta a Fővárosi Állat- és Növénykertben született tevecsikó.