Kétséges az életben maradása

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/03/26

Anyja elfogadja végre a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban március 2-án született zsiráfot, de szoptatni már nem tudja, ezért a borjú életben maradása még kétséges.

A nehéz ellés miatt az anya kezdetben elutasította a zsiráfborjút, így a kicsit gondozója, Marokházi Kati egy cumisüvegből etette. A zsiráftehén később elfogadta utódát, hagyta, hogy mellé feküdjön, nyalogatja, de a teje közben elapadt.

A zsiráfborjút egy hónaposan elkezdik speciális, zsiráftejporból készült tej evésére, hat hónaposan pedig a szilárd táplálékra szoktatni, ez a folyamat azonban nem kockázatmenetes.A zsiráfok 18 hónapos korukig szopnak, akkor választják el őket az anyjuktól, onnantól képesek önálló étkezésre, ez a választóvonal a borjaknál, hogy életben maradnak-e.

Az állatkert munkatársai mindent megtesznek a veszprémi vadaspark első zsiráfborjának életben tartásáért, nappal három óránként etetik, vigyáznak rá, de még a legnagyobb gondoskodás, figyelem mellett is előfordulhat, hogy elvesztik a kis zsiráfot.

Az állatkertet hétvégenként több ezren keresik fel, hogy drukkoljanak a borjúnak.

 

Forrás: MTI

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló