Küzdelmes utazás

Hír

2015/03/03

Egy megtámadott harkály az életéért küzdve néhány percig a támadó menyétet a hátán hordva repült a levegőben. Ezeket a nem mindennapi pillanatokat egy amatőr fotósnak sikerült megörökítenie.

 

Egy londoni parkban sétált Martin Le-May fotós és felesége, amikor hirtelen furcsa hangokra lettek figyelmesek. Megdöbbenve vették észre a hangok forrását. Egy harkály egy kölyök menyéttel vívott élet-halál küzdelmet!

A harkály szárnyaival és a csőrével csipkedve próbálta a támadót távoltartani magától. Egy kis idő múlva a madár felszállt és ők megdöbbenve látták, hogy a hátán ott van a menyét. Néhány percig így repültek együtt!

Ezután a harkály leszállt és próbált megszabadulni terhétől, közben a fotós és felesége elterelte a támadó menyét figyelmét. Ezt kihasználva a harkály el tudott menekülni! Azon kívűl, hogy megmentették a harkály életét, sikerült néhány fotót is készíteniük erről a káprázatos küzdelemről.

Az eredeti cikkben harkályról és menyétről van szó. Azonban fotókat jobban megvizsgálva kiderült, hogy valójában a támadó egy hermelin, az áldozat pedig a harkályfélék családjába tartozó zöld küllő!

Még több fotó ide kattintva találhat

A fotó először ezen a twitter oldalon jelent meg

 

A rovat új hírei