Ernyő nélküli esernyő

Hír

írta: Admin
2014/10/23

A mindössze egy nyéllel rendelkező "láthatatlan esernyő" forradalmasíthatja az eső elleni védekezést.

Az Air Umbrella, vagyis levegőesernyő már nevében is utal a készülék működési mechanizmusára. A mindössze egy nyéllel rendelkező eszköz ugyanis a tetején lévő lyukakból kifújt levegő segítségével tartja hordozóját szárazon: levegő kipréselésével egyfajta erőtér képződik, amely eltaszítja az esőcseppeket.

Az Air Umbrella három típusban lesz kapható, várhatóan a jövő év végétől. A legkisebb, kifejezetten nőknek fejlesztett változat 30 centiméteres, 500 grammot nyom, eleme pedig 15 perces használatot tesz lehetővé. A hagyományos változat 50 centiméter hosszú, 800 grammot nyom és félórás esőtaszítást garantál. A harmadik típus különlegessége, hogy változtatható, 50-ről akár 80 centiméterig kitolható nagyságú, 850 grammos, akkumulátora pedig ugyancsak fél óráig tart ki.

Az amerikai közösségi finanszírozási platformon, a Kickstarteren népszerűsített esernyő feltalálói szerint egyelőre még kutatás-fejlesztési fázisban van, az ötlet ugyanakkor a jelek szerint már számos érdeklődőt megnyert magának. Az eredetileg 10 ezer dolláros felajánlásért a Kickstarterre feltett projektet hétfőig már csaknem 700 ember több mint 80 ezer dollárral támogatta. A végső fejlesztések további 10 hónapot vesznek igénybe, a legelső darabok így 2015 végén várhatók - jósolják a kelet-kínai Nanking városából származó fejlesztők.

Update: A Kickstarter projekt lezásáig 102.240 dollárnyi felajánlás érkezett be! Új képek és további információk a termékről itt.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei