Kukoricamalom épül Karcagon

Hír

2018/04/04

A kormány elképzeléseivel összhangban, a feldolgozott mezőgazdasági termékek arányát növeli majd az a világszínvonalú, belföldre és külföldi piacra is termelő kukoricamalom, amely 2019-től áll üzembe. – fogalmazott Kovács Sándor a karcagi malomépítés bejárását követően.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselőjelölt jelezte:
a Jászföld Zrt. 1.5 milliárd forintos beruházással 120 tonna/nap kapacitású kukoricamalmot épít Karcagon, a volt rizshántoló területén. A karcagi malom létesítése hozzájárul a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez, az ország, a megye és legfőképpen a karcagiak gyarapodásához.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 500 millió forintos uniós támogatást elnyert malomépítés bejárása után úgy fogalmazott: a beruházást megvalósító cég a korábbi üzemtárolóit már felújította, de újakat is terveznek. A kukoricamalom teljes kapacitásának megindulását követően 25 új munkahely jön létre, összességében pedig, a termelést kiszolgálókkal együtt 50 munkahely létesül, ami Karcag és környékét erősíti.

A malom építése a kukoricatermelésben is többletfoglalkoztatást jelent, valamint rendkívül jelentős a gazdáknak, akik helyben tudják majd értékesíteni terméküket, megtakarítva ezzel a szállítási költségeket.

forrás: FM

A rovat új hírei