Ismeretterjesztő magazin gyerekeknek

Hír

írta: Admin
2014/04/07

Állatbarátoknak, játékos kedvű, kreatív felfedezőknek, az állat- és növényvilág, valamint a természettudományok iránt érdeklődő általános iskolás gyerekeknek nyújt hasznos élményeket az új ismeretterjesztő magazin, az Animal Planet. Az első lapszám igazi különlegességet is tartogat, hiszen az olvasók maguk kelthetik életre a címlapon látható tigrist az okostelefonjuk segítségével. A havonta megjelenő kiadvány célja, hogy megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel a Föld csodálatos állatvilágát.

Az Animal Planet magazin áprilisi címlapján valóban életre kelnek az állatok! Egy applikáció letöltése után az okostelefon segítségével láthatóvá válik, hogyan elevenedik meg és sétál keresztül egy valódi tigris az oldalon.

Az interaktív magazin különleges utazásra hívja a 6 és 14 év közötti általános iskolás gyerekeket. Azokhoz szól, akik kreatívak, szeretik a felfedezéseket, idejüket aktívan töltik és érdeklődnek a természettudományok iránt. Bemutatja és megszeretteti az állat- és növényvilágot, de nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, a környezettudatosságra is. A magazin látványos és informatív kiterjesztése az Animal Planet csatornának, érdekes és figyelemfelkeltő tartalmakkal.

Olvashatunk a lapban egy focizó elefántról, a világ legrondább állatáról és számos furcsa teremtményről. Segítséget kapunk a cicatartáshoz és azt is megtudhatjuk, hogy hányféle tigris él a világban vagy miért annyira különleges és egyedi a fehér tigris. A magazinban egy különleges kísérlet is helyet kapott, amit ha elvégzünk, a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogy miért nem fáznak az állatok az Északi-sark környékén. A magazinban a komoly fejtörők és a sok érdekesség mellett két posztert is találnak az állatbarátok.

Az Animal Planet fotó- és rajzpályázatokkal, valamint állandó nyereményjátékokkal szeretné elérni, hogy a fiatalok aktívak legyenek, megmutassák saját magukat, és a kifejezzék kreativitásukat. A lap indulása alkalmából például 3 osztály nyerhet az Amazónia 3D film vetítésére jegyet, ha egy Amazónia őserdejét ábrázoló montázst készít.

A gyerekeknek szóló lap minden hónapban megjelenik és a tervek szerint a tematika is folyamatosan bővülni fog. Az állatokkal készült közös fotók mellett hamarosan állatos történeteket is fogadnak a szerkesztők így a legjobbak akár a magazin tudósítóivá is válhatnak. A kihívásokat kereső diákok pedig a lap Facebook-oldalán játszhatnak a legkülönfélébb ajándékokért.

 

forrás: Formatex Kft.

A rovat új hírei

Hasonló