Hotel De Glace: Töltsük jégpalotában az éjszakát!

Útinapló

írta: Kiss Gábor
2014/12/08

Ha igazán különleges helyen szeretnénk tölteni egy téli éjszakát, a választás egyértelműen a felejthetetlen élményekkel kecsegtető Hotel De Glace-re esik, amely 2015 januárjában ünnepli 15. évfordulóját.

A kanadai Quebec városában található Hotel de Glace 2015 január 5-én ismét megnyitja kapuit. Észak-Amerika első és egyetlen jéghoteljét minden év decemberében építik fel, hogy aztán a januári megnyitóját követően három hónapon át álljon vendégei rendelkezésére.

A jégpalota 2001-ben kezdte meg működését, azóta szinte minden újjáépítésekor módosítják kissé, ezt mutatja változó szobaszáma is. A fémvázas szerkezetű épület megépítéséhez átlagosan 30 000 tonna havat és 500 tonna jeget használnak fel, legalábbis a rendelkezésre álló 2006-os adatok szerint (abban az évben 51 kétágyas szobát tartalmazott a hotel).

A világhírnek örvendő jégpalota varázslatos élményekkel kecsegtet. A fűtött bejelentkező pavilont követően az út egy jégből és hóból készített boltíves hallba vezet, ahová belépve meglátjuk az épület valódi különlegességét: A részletgazdag hófalba vájt motívumokat, a kristályos jégtömbökből épült oszlopok gyönyörű faragott alakzatait és a jégből készült bútorok lélegzetelállító összhangját.

A hotel bárjában található pazar jégpillérek színváltós ledfényekkel villognak a jégbe zárt hangszórókból pumpáló zene ritmusára, miközben a csaposok jégpoharakban szolgálják fel a helyi italkülönlegességeket. A vendégek megpihenhetnek az egyébként lefedett jégülőhelyeken, a hőszigetelt  belső kandallók előtt.

Az üzemeltető a gyerekekre is gondolt, ezért jégcsúszda is található az épületben, melyet kortól és súlytól függetlenül bárki kipróbálhat.

A téli időszakot kedvelő szerelmes párok akár össze is házasodhatnak a maximum 150 főre tervezett jégkápolnában.
A jégpalota 44 szobája este 8-ig látogatható. Ezt követően a hotel vendégei elfoglalhatják saját (jég)ágyaikat, belebújhatnak a vastag alvózsákokba melyek a hideg környezettel szemben kiváló védelmet biztosítanak.

Luxuskörülményekről persze közel sem beszélhetünk, ez sokkal inkább az a bizonyos "egyszer az életben" élmény, mely minden bizonnyal örök emlék marad.

További képek és virtuális túra ide kattintva megtekinthető.

Hotel de Glace január 5-től március 22-ig nyitva tartja kapuit, szállás előjegyzésére már most is van lehetőség.

 

forrás: hoteldeglace-canada.com, wikipedia.org

A rovat új hírei