WWF-jelentés: krízishez vezethet a folyók alulértékelése Folyóink kétmilliárd ember számára nyújtanak ivóvizet, élelmiszertermelésünk 25 százalékát biztosítják, hazánkban pedig ...
7 jó szokás az egészségesebb élethez A táplálkozási szokások szerte a világon eltérnek egymástól; hogy mi kerül az asztalra, függ a helyi adottságoktól és ...
A szénhidrátban túl alacsony és túl magas étrend egyaránt káros az egészségre A szénhidrátban túl alacsony vagy túl magas étrend megemeli a korai halálozás kockázatát a Lancet című folyóiratban megjelent ...
Elkészült a kihalt emlősöket is összegző első világtérkép Dán és svéd kutatók elkészítették az emlősök legátfogóbb családfáját és atlaszát, amely minden ma élő és egykor kihalt ...
A macskák és gazdijuk közötti kommunikációt vizsgálták ELTE Etológia Tanszékének kutatói A százötvenhét macskatulajdonos megkérdezése után megállapították, hogy minél magasabb értelmi képességet tulajdonítanak a ...
Azonosították a rókák szelídségéért felelős kulcsgének egyikét Az ember által több mint száz éve tenyésztett vörös rókákra fókuszáló tanulmány készítői 103 olyan régiót azonosítottak ...
A Föld visszafordíthatatlanul veszélyes üvegházzá válhat Fennáll a kockázata annak, hogy a Föld tartósan és visszafordíthatatlanul üvegházzá válik, még akkor is ha a ...
Technológia a fenntartható jövő szolgálatában A Dell Legacy of Good jelentésének középpontjában a fenntartható dizájn és az életkörülmények javítását szolgáló ...
Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait! 2018-ban a tavalyinál még korábbi dátumra, augusztus 1-jére esik a Túlfogyasztás Világnapja. A WWF Magyarország arra szólít ...
Földért és vízért harcolnak az afrikai országban Földért és a vízért harcolnak Nigériában, az összecsapásokért leginkább a népességrobbanás, illetve a globális felmelegedés ...
Éghajlatkutató: melegrekordok évről évre lesznek Melegrekordokra számítani kell évről évre, csak azt nem lehet pontosan tudni, hogy melyik országban fordulnak majd elő - mondta Mika ...
Zöld utat kapott a Lehetetlen Hamburger A laborban készült, vegán hús megreformálhatja az amerikai gasztroszínteret.