Ennyi zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyarok! Bár tudjuk, hogy mennyire fontos a gyümölcs és zöldségfogyasztás, mégis jóval kevesebbet fogyasztunk belőlük, mint kellene. Mi, ...
A nem megfelelő vegán étrenddel növekszik a csonttörések kockázata! Kiegészítettük néhány információval és javaslattal annak az új tanulmánynak az MTI-ben is megjelent összefoglalóját, amely ...
Allergiás a macskákra? A lajhármaki mérge segíthet kideríteni, miért! A világ egyetlen mérgező harapású főemlősének, a lajhármakinak a mérge segíthet megérteni, hogy miért allergiás olyan sok ...
Élő moha-terápia gyógyíthatatlan idegrendszeri betegeknek? Élő mohával kezelne gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségeket az a kutatócsoport, amely az Alzheimer-kór, valamint egyéb ...
Vörös vagy fehér hús? - Egy új kutatás szerint egyformán ártalmas Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása ...
dmStart! - Együtt egy fenntarthatóbb világért A bolygónkat érintő ökológiai problémák egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, és szerencsére az emberek egyre szélesebb körben ...
A GMO-mentes fehérjenövény termesztés ösztönzésével kell csökkenteni az Európai Unió szójaimport-függőségét A Mezőgazdasági és Halászati Tanács január 28-i ülésén az uniós szakminiszterek véleményt cseréltek az Európai Bizottság ...
Ha mindenki egészséges étrendet akarna követni, globálisan több zöldséget és gyümölcsöt kellene termeszteni "A jelenlegi globális mezőgazdasági rendszerben nem követhet mindenki egészséges étrendet"
A szénhidrátban túl alacsony és túl magas étrend egyaránt káros az egészségre A szénhidrátban túl alacsony vagy túl magas étrend megemeli a korai halálozás kockázatát a Lancet című folyóiratban megjelent ...
Feltárta a búza genetikai állományát egy nemzetközi kutatócsoport Egy nemzetközi kutatócsoport feltárta a búza genetikai állományát, ami megnyitotta az utat jóval táplálóbb és az éghajlathoz ...
Zöld utat kapott a Lehetetlen Hamburger A laborban készült, vegán hús megreformálhatja az amerikai gasztroszínteret.
Elkészült az eddigi legátfogóbb elemzés az élelmiszertermelés környezeti hatásairól Az élelmiszertermelés környezeti hatásainak eddig legátfogóbb elemzését készítették el brit és svájci kutatók, adataik ...