Növelni kell a szója vetésterületét Magyarországon Magyarországon jóval az igények alatt termelnek szóját - mondta Gyuricza Csaba, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ ...
Bővülő lehetőségek a rovarok felhasználhatóságában Első alkalommal tartott Rovaripari konferenciát a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara a rovarok magyar piaci ...
35 százalékra kell emelni a megújuló energia részarányát 2030-ra az EU-ban És ezzel párhuzamosan az energiahatékonyságot is ugyanekkora mértékben kellene növelni az Európai Parlament ülésén elfogadott ...
Rovarokat és laborban előállított húst fogunk enni? Fel kell készülnünk az étel iránti robbanásszerűen növekvő igényre - mely az ENSZ felmérése szerint nem kevesebb, mint 70%-al ...
45 millió eurós támogatás a nem fenntartható vadászat megfékezésére, illetve a biológiai sokféleségért és élelmezésbiztonságért Az Európai Bizottság által finanszírozott partnerség, élén a FAO-val afrikai, karibi és csendes-óceáni országoknak segít a ...
Könnyből fakasztottak elektromosságot ír kutatók Ír tudósok felfedezték, hogy a könnyben és a tojásfehérjében lévő fehérje nyomás hatására képes elektromosságot létrehozni.
ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet: Tovább emelkedtek a főbb élelmiszerek árai világszerte Tovább emelkedtek az élelmiszerárak a nemzetközi piacokon, leginkább a tejtermékek, a gabona- és húsfélék drágulása miatt - ...
FAO: A mezőgazdaságnak is tennie kell a káros üvegházhatású gázkibocsátás csökkentéséért A mezőgazdasági szektor generálja az üvegházhatású gázok mintegy ötödét, ezért nagyobb részt kell vállalnia a ...
Hamarosan a New York-i éttermek étlapjait gazdagítja a növényből készült hamburger A cég, amelyet annak idején a Google-nek 300 millió dollárért sem sikerült megvásárolnia, azzal számol, hogy terméke be tud ...
Dietetikus: a böjt nem egyenlő az éhezéssel A szervezetnek az azonnali megvonás nem tesz jót, ezért ajánlott fokozatosan elkezdeni az ilyen kúrákat.
Ilyenek lesznek a jövő húsgolyói? Az ételinnovátorok az IKEA legendás húsgolyót vették célba, és megalkották a jövő húsgolyójának ötletét, mely ...
Kevésbé olvadó fagylaltot alkottak Brit tudósok felfedeztek egy fehérjét, amely összeköti a fagylalt összetevőit és megakadályozza a fagyos édesség gyors ...