Az éghajlatváltozás elleni fő védőbástyának számító Cerrado területén az erdőirtás növekszik! Az erdőirtás 2022 augusztusától 2023 júliusáig 3 százalékkal, 11.022 négyzetkilométerre nőtt - derült ki az ország ...
Változatos talajtakarással a biológiai sokszínűségért Jövőnk és teli éléskamránk záloga a természettel nagyobb összhangban működő agrárium, mely életteret biztosít számos ...
A növényfajok sokfélesége javítja a földművelés hatékonyságát Az agrobiodiverzitás - a mezőgazdasági növények és állatok sokfélesége - élelmiszerellátásunkhoz járul hozzá, jövőnk és ...
Növénytermesztés és klímaváltozás: több száz millió forintos támogatás 6 kutatóintézetnek A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 635,61 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert ...
Gyümölcsfát, oltványt csak biztos helyről! - Kétes eredetű oltványokat foglalt le a Nébih számos piacon Országos szaporítóanyagellenőrzési akciót tartott Nébih 2020. október 11-én és 18-án, melynek során 1551 db igazolatlan ...
Lángokban áll Kalifornia híres szőlővidéke! A Napa-völgy Kalifornia híres borvidéke, de a hatalmas bozóttüzek miatt egyesek azt fontolgatják, végleg elkötöznek a területről.
Idén is elárasztotta hazánkat a veszélyes kártevő A szőlőtulajdonosok réme, az apró, különleges külsejű amerikai szőlőkabóca ismét erőre kapott az idei nyár időjárásának ...
FM: digitális technológiákkal növelhető az élelmiszergazdaság termelése A magyar élelmiszergazdaságban a jelenleginél 60 százalékkal nagyobb termelési potenciál rejlik, amit digitális technológiák ...
A fagy nemcsak kárt okozhat a mezőgazdaságban, a hidegnek jótékony hatása is lehet A hideg és a téli fagyok nemcsak kárt okozhatnak a mezőgazdaságban, jótékony hatásuk is lehet, például elpusztítják az ...
Bátaszék legöregebb fája, a molyhos tölgy lett az év európai fája A Brüsszelben szerdán nyilvánosságra hozott eredmény szerint az idén februárban meghirdetett versenyen a legtöbb, 72 653 szavazatot ...
Vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök: Miből vegyünk biót? Lényeges különbségek is lehetnek a vegyszermentesen és a hagyományos módon termelt élelmiszerek között.