Rókák: már az őskorban is a maradékunkon éltek Általában azt gondoljuk, hogy a a vadállatok csak azóta keresik fel lakóhelyeinket táplálék után kutatva, mióta egyre több ...
5+1 kiadvány, ami nem maradhat le az olvasólistáról A 2018-as évnek vége, de biztosan mindenkinél maradtak elvarratlan szálak tavalyról. Amennyiben épp a 2019-es évét és az ahhoz ...
Egészségesebbé teszi termékeit 400 élelmiszer- és vendéglátóipari cég Spanyolországban Kötelezettséget vállalt termékei egészségesebbé tételére, a cukor-, zsír- és sótartalom átlagosan 10 százalékos ...
130 tudományos akadémia keresi a globális élelmiszergondok megoldását A mezőgazdaság új alapokra helyezését, az élelmiszer-pazarlás csökkentését, az elhízás, az alultápláltság és az éhezés ...
Globális szövetségre szólított fel az éhezés megszüntetéséért a spanyol kormányfő Globális szövetségre szólított fel az éhezés megszüntetéséért a spanyol kormányfő az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági ...
Miből és meddig ehetünk még finomat? Ha tudatosan figyelnénk rá, mi kerül az asztalunkra és a tányérunkra, nemcsak arról gondoskodnánk, hogy unokáink is ismerjék még ...
Számít, hogy mit eszel - Zöld Kalandozások előadássorozat a Humusz Házban Október 10-én, szerdán újraindul a Humusz Ház Zöld Kalandozások előadássorozata, mely ezúttal a fenntartható élelmiszer ...
A kutyák öregedését vizsgálják az ELTE kutatói Az életkor és az egészségi állapot kapcsolatát vizsgálják kutyákon a kutatók az ELTE Etológia Tanszékén, legfontosabb ...
A szénhidrátban túl alacsony és túl magas étrend egyaránt káros az egészségre A szénhidrátban túl alacsony vagy túl magas étrend megemeli a korai halálozás kockázatát a Lancet című folyóiratban megjelent ...
Feltárta a búza genetikai állományát egy nemzetközi kutatócsoport Egy nemzetközi kutatócsoport feltárta a búza genetikai állományát, ami megnyitotta az utat jóval táplálóbb és az éghajlathoz ...
A brazil városokban elszaporodott, veszélyes skorpiókra figyelmeztetnek kutatók A szakemberek arra figyelmeztettek, hogy a skorpiócsípés okozta halálozások megduplázódtak az utóbbi négy évben.
Globális élelmiszer-kereskedelem, amely a táplálkozás javát szolgálja Többnyire az egészségtelen ételeknek kedveznek az élelmiszerellátottságot javítani hivatott intézmények, állítja a FAO ...