Bútorápolás természetesen

Magazin

2013/09/03

Fából készült bútoraink megóvásához nem mindegy, hogy milyen bútorápolót használunk.

Rendszeres bútorápolással simává tehetjük a megkarcolódott bútorfelületet és megóvhatjuk kedvenc tárgyainkat a kéz- és pohárlenyomatoktól is. Az anyagok felvitelét minden esetben szöszmentes textillel, gézzel, vagy gyapjúanyaggal végezzük, a karcolások elkerülése érdekében.

Citromlé
Főként kerti bútorok ápolására kiváló. Sikerének titka rendszeres használatában rejlik. Keverjünk össze negyed pohár citromlevet pár csepp illóolajjal, majd egy textilanyag segítségével vigyük fel a bútorfelületre. Nemcsak véd a szennyeződéstől, de csillogóbb felületet is kölcsönöz.

Olívaolaj
A pácolt és csiszolt felületű bútoraink ápolására használhatunk olívaolajat. Három deciliter olajhoz keverjünk hozzá egy teáskanálnyi sót. Az olívaolajat más növényi olajjal, pl. lenolajjal is helyettesíthetünk. Szöszmentes anyaggal, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a bútor felületére.

Méhviasz
Nagy segítséget nyújt a legérzékenyebb fafelületek kezelésében is a méhviasz, főként a fehér bútorokhoz javasolt. Rugalmas, emellett tökéletes vízlepergető hatással rendelkezik, ezért a szennyeződések mellett a nedvességtől is megóvja bútorainkat. Körülbelül 10 gramm méhviaszt olvasszunk fel gőz felett. Adjunk hozzá 100 ml szójaolajat, majd keverjük össze. A házilag elkészített bútorápoló immáron felvihető a fafelületekre.

 

A rovat új hírei

Hasonló