Környezettudatosság Intimissimi-módra

Hír

írta: Admin
2015/03/12

Évente több milliárd tonna hulladék kerül a szeméttelepekre, miközben 90%-a újrahasznosítható lenne.

2011 óta a globális ruházatvisszavételi rendszerben 573.314 kg használt ruhát már újrahasznosítottak az Intimissimi és az I: CO együttműködésének köszönhetően. Egy kilogrammnyi termék újrahasznosítása 6000 liter víz, 3,6 kg szén-dioxid, 0,3 kg műtrágya és 0,2 kg növényvédő szer megtakarításához járul hozzá. (Koppenhágai Egyetem, 2008)

Ürítse ki a szekrényét, és szabaduljon meg azoktól a ruháktól, amiket már évek óta nem hord! Fogja a régi alsóneműit, a melltartóit és pizsamáit! Hasznosítsa újra őket: menjen el a legközelebbi Intimissimi üzletbe és adja le használt ruhadarabjaidat! Az I:CO majd elszállítja a legközelebbi újrahasznosító üzembe.

A svájci I:Collect AG, a SOEX GROUP leányvállalata, egy nemzetközi, end-to-end megoldásokat szolgáltató ruházati, cipő és egyéb textíliák újrahasznosításáért felelős cég. Az egyszerű “visszavételi” rendszerre alapozott nemzetközi infrastruktúra lehetővé teszi, hogy a használt ruhadarabokat és lábbeliket egy folyamatos, zárt ciklusban hasznosítsa újra, csökkentve a hulladékmennyiséget, megőrizve az anyagi erőforrásokat, védve a környezetet, lehetővé téve a fenntartható fogyasztást, így megújítva közösségünket és a bolygónkat.

A teherautók először a gyárak felé veszik az irányt, ahol átválogatják a ruhadarabokat és megkezdődik maga a tényleges újrahasznosítás. Régi ruháid új életre kelnek: a több mint 350 kritérium szerint történő elkülönítés és kiértékelés után, régi darabjaidat részben a ruhaiparban értékesítik újra vagy az építőiparban szigetelőanyagként, illetve gyermekjátékok kitömésére, táskák bélelésére, autóponyva vagy kiváló minőségű papír gyártására használják fel.

Ön is segíthet megőrizni az energiaforrásokat és csökkenteni a hulladékmennyiséget. Környezettudatosságáért cserébe Intimissimi utalványt kap, így egy új darabbal bővítheti a ruhatárát – a vouchert bármelyik Intimissimi üzletben felhasználhatja 2015 június 30-ig.

 

 

forrás: intimissimi.com

A rovat új hírei

Hasonló