Környezetvédelemmel szereznek pénzt

Hír

írta: Admin
2014/01/25

Decemberben összesen több mint félmillió forinttal gazdagodtak a TerraCycle hulladékgyűjtő programjának kedvezményezett nonprofit szervezetei.

Decemberben több mint félmillió forintot fizetett ki a TerraCycle annak a 42 iskolának, állatvédő alapítványnak valamint nonprofit szervezetnek, amelyek a cég csomagolásgyűjtő programjának kedvezményezettjei voltak. 
A magyar származású Tom Szaky által alapított TerraCycle, amelyet közösségi rendszerben megvalósuló kreatív hulladékgyűjtő programjairól ismerhetünk, az összegyűjtött csomagolásokból környezetbarát termékeket állít elő. A TerraCycle ingyenes hulladékgyűjtő programjaira bármi feliratkozhat, a hulladékért kapott pénzt pedig jótékony célok támogatására fordíthatja. Az összegyűjtött hulladék így amellett, hogy a szemétlerakók helyett újrahasznosításra kerül, a szűkös keretekből gazdálkodó szervezetek megélhetését is segíti.

A cég Magyarországon jelenleg a Chio termékek gyártójával, az Intersnack Magyarország Kft.-vel folytat közös projektet. A Chips Brigád elnevezésű programban összegyűjtött chipses zacskók és más sós snack termékek csomagolásai locsolókannaként, szemetesként, vagy raklapként kezdhetnek új életet.

Versenyekkel motiválják a gyűjtőket
A TerraCycle az egész évben folyó gyűjtést alkalmanként különböző versenyekkel színesíti. A legutóbbi, "Szemétből kincset" elnevezésű gyűjtőversenyen a debreceni Kutyaház Egyesület bizonyult legeredményesebbnek. Az Egyesület már több mint egy éve gyűjti a csomagolásokat a védencei érdekében, és ígéretük szerint a trófea elnyerése után sem állnak le a sós ropogtatnivalók csomagolásainak gyűjtésével. A programból befolyt összeggel elsősorban a sérült, vagy beteg kutyák állatorvosi költségeit szeretnék finanszírozni, de az új menhelyük területén folyó munkálatokhoz is elkél az anyagi segítség.

A TerraCycle gyűjtőprogramja a verseny véget értével sem zárul le, továbbra is várják a regisztrációkat és az ingyenesen beküldhető csomagolásokat – a gyűjthető hulladéktípusokat ezen az oldalon lehet megtekinteni -, hogy hasonló sikertörténeteket tudjanak támogatni.

A TerraCycle Magyarország honlapja ide kattintva is megtekinthető.

A TerraCycle-ről
A TerraCycle Inc. egy nemzetközi, újrahasználattal és újrahasznosítással foglakozó vállalat, amely a nehezen újrahasznosítható csomagolóanyagokból mindenki számára elérhető és innovatív termékeket készít. A 2001-ben alapított TerraCycle (www.terracycle.hu) világelső a nem újrahasznosítható fogyasztói csomagolási hulladékok gyűjtésében és újrahasznosításában. A TerraCycle több mint 30 világmárkával dolgozik együtt világszerte, olyan használt csomagolóanyagok és termékek gyűjtésében (chipses zacskó, édességcsomagolás, italos zacskó, írószer, fogkefe, stb.), amelyek máskülönben a hulladéklerakó helyekre kerülnének. A gyűjtött hulladékból újrahasznosított anyagok és termékek készülnek, amelyeket az interneten, vagy nagyobb áruházakban értékesítenek. A hulladékot a TerraCycle Brigádprogramok keretein belül gyűjti. Magyarországon a Brigádtagok minden visszaküldött csomagolóanyag után két forintot kapnak. A programban résztvevők maguk rendelkezhetnek arról, hogy az összegyűjtött hulladék után kapott pénzösszeget mely jótékony szervezetnek, alapítványnak ajánlják fel.

 

forrás: TerraCycle

A rovat új hírei

Hasonló