Rovarriasztó egyszerűen 2.

Magazin

2013/07/30

Néhány természetes alapanyag segítségével távol tarthatjuk magunktól a rovarokat, elsőként a szúnyogokat. A "Rovarriasztó egyszerűen" című cikkünk ráadása következik.

Almaecet
Hozzávalók:
25 csepp esszencia olaj
1/4 csésze almaecet

Az összetevőket kombináljuk egymással egy üvegedényben, majd rázzuk össze alaposan. Miután 5-10 percet állni hagytuk, kenjünk belőle tetszés szerint bőrünkre, vagy ruhánkra, az erősebb illat miatt a rovarok nem fognak a közelünkbe kerülni.

B1 vitamin

A B1 vitaminnak fontos szerepe van a sejtek normális működésében, hozzájárul az idegek és az agy egészséges működésének a fenntartásában. A tabletta formájában megvásárolható vitamint - a felszívódása után - a rovarok megérzik, mivel a bőrön keresztül kibocsátott illatanyagát kifejezetten taszítónak tartják.

Diófalevél
A diófalevél cserzőanyagban gazdag, baktériumölő hatású növény. Fertőtlenítő és összehúzó hatásáról is ismert. Szárított, vagy friss leveléből készült tea illata szintén riasztólag hat a szúnyogokra.

 

A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.

forrás: thedailygreen.com, r-medical.hu, dioskonyv.bioness.eu

A rovat új hírei

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai