Mintha nem is a Földön járnánk

Magazin

írta: ecolounge
2014/01/04

Varázslatos helyszínek az amerikai kontinensről. E csodálatos képeket a Chicago-i fotós, Reuben Wu készítette.

Ördögtorony (Devils tower)

Amerika nemzeti kincse, az Ördögtorony Wyoming északkeleti részén található.
Az Ördögtoronyra sokan ráismerhetnek a Harmadik Típusú Találkozások című sci-fi filmből, amelyben a torony mögötti terület egy földönkívüli anyahajó leszállóhelyeként szerepelt.
Tudósok szerint az Ördögtorony egy ősi vulkán magja, amely hosszú évmilliókon keresztül volt kitéve a Belle Fourche folyó sodrásának és az eróziónak.

 

Badlands

Dél-Dakota egyik fő régiójában, a Nagy Síkságon (Great Plains) terül el, amelyet nem érintettek a jégkorszaki eljegesedések. A vidéket kanyonok és táblavidékek jellemzik, a Badlands is itt található.
A "badland" szó rossz vidéket, vásott földet jelent. A képződmény legtöbbször az emberi tevékenység, a földművelés és az erdőirtás következményeként jön létre. A Badlands erősen tagolt domborzatával, tanúhegyekből, szakadékokból és völgyekből áll.

 

A Halál-völgyre néző Dante-csúcs (Dante's Peak)

A Halál-völgy Nemzeti Parkban van a legnagyobb szárazság és a legtikkasztóbb hőség egész Amerikában, emellett ez bolygónk egyik legforróbb helye. A sivatagos, kietlen vidéken kevesebb mint 50 mm eső esik évente.Nevét bevándorlóktól kapta, akik még 1849-ben puszta véletlenségből tévedtek a területre, a kalandba kis híján belehaltak.
A Dante-csúcsról pedig elképesztő kilátás nyílik a völgyre. A Dante-csúcs nevét Dante Alighieri Isteni színjátéka után kapta, mert olyan a kilátás, mintha a mennyből néznénk a purgatóriumot.

 

Képek forrása: Reuben Wu. Látogasson el a művész oldalára, és tekintse át további műveit és munkásságát.

 

forrás: gizmodo.com

A rovat új hírei

Hasonló