A víz világnapja: Négy programmal köszönti a folyót a Hív a Duna rendezvénysorozat

Hír

írta: MTI
2016/03/24

A Danube Flow - Hív a Duna programsorozat szervezői vízparti énekléssel, kirándulással, gyereknapi parádéval és Duna-nappal ünneplik a folyót.

A Mindspace Nonprofit Kft. csapatának projektje keretében kedden késő délután, a víz világnapjához kapcsolódva közös vízparti éneklésre várják az érdeklődőket a Kopaszi-gátra, ahol többek között a Csíkszerda kórus néhány tagját is meghallgathatják a helyszínre érkezők, akik be is kapcsolódhatnak a közös vízparti éneklésbe. Az este folyamán a szervezőkkel közösen a vállalkozó kedvűek lebomló anyagokból készített, úszó mécseseket engedhetnek az öböl vizére.

A Hív a Duna sorozatban április 24-én egy egész napos Föld napja kirándulást terveznek, május 29-én a gyereknapi parádé keretében lehet megismerkedni a folyóval, június 26-án pedig Duna napot tartanak.

Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azzal a céllal, hogy így hívja fel a figyelmet a víz kiemelten fontos szerepére, valamint a környezet védelmére és a vízkészletek megóvására.

 

címkék:  Duna ENSZ Föld környezet víz
forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Tegyük rendbe vizeinket!

Riasztó adat, hogy a legújabb eredmények szerint hazánkban a természetes folyók és tavak közül csak 12% van jó ökológiai ...