Durrell bárkája Budapesten!

Ajánló

2019/09/15

Egy hét múlva érkezik Budapestre Dr. Lee Durrell, amerikai természettudós, a Durrell Wildlife Conservation Trust tiszteletbeli igazgatója, a Jane Goodall Intézet meghívásának eleget téve. Lee Durrell 2019. szeptember 22-én, szombaton tart előadást a nagyközönség számára a Villányi úti Konferencia Központban.

Lee Durrell, az állati viselkedés kutatója, férje, Gerald Durrell méltán híres író, zoológus oldalán sokat tett a Jersey-szigeti Állatkert világszínvonalra emeléséért, számos veszélyeztetett faj megóvásáért. Társírója volt könyveinek, többek közt a magyar nyelven is megjelent Amatőr természetbúvárnak. Maga is részt vett az Angonoka teknős fajvédelmi programjában Madagaszkáron, melynek eredményképpen a még 1986-ban kevesebb, mint 400 egyedet számláló fajt sikerült a kihalás széléről visszahozni.

Férje halála után, az általa szeretett és megbecsült állatkert fővédnökeként Dr. Durrell előadásokat tart nem csak tudományos konferenciákon, hanem a nagyközönség számára is, melyek során beszél a környezetvédelem fontosságáról, a fajok megőrzésének folyamatáról és az állatkerteknek ebben betöltött szerepéről.

Lee Durrell budapesti előadása szeptemberben 22-én 14:00 órakor a Villányi úti Konferencia Központban kerül megrendezésre. A színpadon Dr. Durrell partnere ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magazin főszerkesztője lesz. A rendezvény szervezője a Jane Goodall Intézet és az Élet Katedrális, médiatámogatója pedig a National Geographic magazin.

További információ a Jane Goodall Intézet honlapján található!


Kép forrása: Jane Goodall Intézet

forrás: Jane Goodall Intézet

A rovat új hírei