Energia Nyílt Nap a Hegyvidéken

Hír

2018/02/23

A Together projekt keretében a Hegyvidéki Önkormányzat a viselkedésünk megváltoztatásával próbál meg energiamegtakarítást elérni. Február 28-án az Energia Nyílt Napon minden érdeklődő megismerheti, hogy hogyan lehet akár 10%-ot spórolni költséges felújítások nélkül.

Gyakran gondolkozunk el azon, hogy megéri-e kikapcsolni a monitort munka után, számít-e ha lekapcsoljuk a lámpát, vagy tényleg annyira fontos-e kihúzni a töltőt a konnektorból, ha nem használjuk. A Together projekt célja, hogy tudatosítsuk az emberekben, hogy a sok hasonló apróság egymásra épülve jelentős megtakarításhoz vezethet. A felszerelt okos mérőeszközök segítségével valós időben tudjuk figyelni az energiafogyasztást, az adatok elemzésével pedig célzott beavatkozással tudjuk finom hangolni épületeink működését.

A Nyílt Napon a látogatóink bejárhatják a Polgármesteri Hivatal épületét, megnézhetik a kiépített okos mérőrendszert, a hivatal napkollektorait, a telepített zöldtetőt, a bejárás végén pedig a budai panorámában is lehet gyönyörködni az önkormányzat tetejéről. A program során a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértői szívesen válaszolnak az épületenergetikával kapcsolatos kérdésekre. Azok számára, akik kitöltik energiakvízt, apró ajándékokkal is kedveskedik a szervező.

A programra két turnusban lehet jelentkezni:
I. turnus: 13:00-tól 14:45-ig
II. turnus: 15:00-tól 16:45-ig

Helyszín:
Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal
(1126, Böszörményi út 23-25.)

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Előzetesen regisztrálni a zoldpont kukac hegyvidek.hu e-mail címen lehet, de a helyszínen is lesz lehetőség feliratkozni.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező.

címkék:  energia munka projekt
forrás: Hegyvidéki Önkormányzat

A rovat új hírei