„Ezt tettem nyáron a környezetért!”

Hír

írta: Admin
2013/10/02

Környezetvédelmi gyerek-rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások részére.

A pályázat célja a környezeti nevelés és a környezetvédelmi felelősségvállalás elősegítése, az egyén felelősségének tudatosítása, környezettudatos gondolkodásra való nevelés.  A pályázat alkotni vágyó és kreatív gyerekeknek ad lehetőséget, akik bizonyíthatják, hogy ők is tudtak tenni a környezetük megóvásáért a nyáron. A jelentkező kreatív és tettre kész gyerekek rajzban fogalmazhatják meg, mit tudtak tenni környezetük védelme érdekében a nyáron. A környezetvédelmi rajzpályázat témája: „Ezt tettem nyáron a környezetért!”

A pályázaton 6-10 éves, alsó tagozatos általános iskolai tanulók indulhatnak. Egy tanuló csak egy pályamunkát készíthet, amelynek A4 méretűnek kell lennie. A pályaművek hátoldalán nyomtatott betűkkel, jól olvashatóan, fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét, születési idejét, postacímét és a szülő vagy gondviselő e-mail címét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.

A beadás után zsűri választja ki a legjobb alkotásokat három kategóriában: a legkreatívabb, a legszebb kidolgozású és a környezetért legtöbbet tevő alkotás kerül díjazásra. A nyertesek jutalma egy-egy érdekes környezetvédelmi témájú könyvajándék, valamint a legjobb alkotások a kornyezeti-hatasvizsgalat.hu oldalára is felkerülnek.

Eredményhirdetés a FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP alkalmából 2013. október 21-én lesz.

A pályázat beadási határideje: 2013. október 17., a gyermekrajzokat a 1157 Budapest, Páskom park 5. 7/45. címre kell postán feladni.

A környezetvédelmi rajzpályázat részletei az alábbi linken olvashatók.

 

forrás: kornyezeti-hatasvizsgalat.hu

A rovat új hírei