Green-Go rövidfilm verseny: Forgass egy rövid filmet és légy részese a változásnak!

Hír

2016/10/10

Aggódsz, hogy nem tudsz majd egészséges ételt adni gyermekeidnek? Designerként vagy felelős vállalkozóként teszel a körforgásos gazdaság kialakításáért?  Tenni szeretnél azért, hogy gyönyörű természeti környezetünk a jövőben ne csak távoli emlék legyen?

MINKET ÉRDEKEL A VÉLEMÉNYED – FORGASS EGY RÖVID FILMET ÉS LÉGY RÉSZE A VÁLTOZÁSNAK!

KATEGÓRIÁK:

  • A KISEBB SZEBB: MIÉRT KÉNE ELFELEJTENÜNK AZ INTENZÍV MEZŐGAZDÁLKODÁST ÉS KISGAZDÁLKODÁSRA VÁLTANI?

Közel 400 milliárd euro (az EU költségvetésének 40%-a) jut évente a mezőgazdaság támogatására, de sajnos nem a fenn- tartható módszerekre. A mezőgazdasági kistermelők alig jutnak támogatáshoz, míg az egészség, a természet és a minőségi élelmiszer sincs többé a középpontban. Van egy jó példád a fenntartható gazdálkodásra? Megmutatnád, min kéne változtatni?

  • KÖRBE-KÖRBE: A KÖRFORGÁSOS GAZDASÁG, A VÁLASZ BOLYGÓNK ERŐFORRÁS PROBLÉMÁIRA

A mai „eldobható” gazdaság helyett körforgásos gazdaságra van szükség. Ipari szimbiózis, az erőforrások visszanyerése, a városi bányászat csak néhány módszer arra, hogyan miként használjunk egyre kevesebb és kevesebb erőforrást. Van egy hasonló ötleted vagy már működő példád a körforgásos gazdaságra? Mutasd meg a világnak!

  • CSELEKEDJ TERMÉSZETESEN ÁLLJ KI AZ EURÓPAI TERMÉSZETI ÉRTÉKEKÉRT!

A méltóságteljes ibériai hiúz, a játékos európai nyérc, a barátfóka és további 1200 faj utolsó mentsvára a világ legnagyobb védett területekből álló hálózata, a Natura 2000 hálózat, mely körbevesz minket. Menj és tapasztald meg Európa természeti csodáit és mutasd meg a világnak, hogy igenis érdemesek a védelemre!

KÖVETELMÉNYEK:

A kisfilm legyen:

  • max. 4 perc, de lehetőleg 60-90 másodperc hosszú
  • bármilyen műfajú (rajzfilm, animációs film, bábfilm, dokumentumfilm, riport, stb.)
  • bármilyen filmformátumú
  • nagyfelbontású (minimum 720 pixel széles)

DÍJAK:

  • Kategóriagyőztesek: online áruházban levásárolható ajándékutalvány 700 EUR értékben.
  • Közönségdíjas (aki a legtöbb szavazatot kapta a Green-Go online szavazásán): online áruházban levásárolható ajándékutalvány 400 EUR értékben

HATÁRIDŐ: 2016 OKTÓBER 31.

Segítünk, hogy kisfilmed által üzeneted eljusson többezer emberhez, köztük magasrangú európai döntéshozókhoz, akik tartós változást hozhatnak a jövő generációk életébe! Oszd meg velünk véleményed!

További információk, feltételek és jelentkezési lap: www.greengofest.eu

 

A rövidfilmverseny az Európai Unió támogatásával valósul meg. A felhívás tartalma a CEEweb kizárólagos felelőssége, a beérkezett rövidfil- mek és videóüzenetek tartalma a készítőik kizárólagos felelőssége, amelyek nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió véleményét.

forrás: CEEweb

A rovat új hírei

Ismét Vadlúd Sokadalom Tatán!

A tatai Öreg-tó partján szombaton rendezik Magyarország legnagyobb madárfesztiválját, az érdeklődők több tízezer madár ...