ÖkoRulez - Másképp is hajthatod!

Hír

írta: Admin
2013/09/18

ÖkoRulez néven új projektet indít a KÖVET Egyesület szeptemberben. Az öt dunántúli városban lebonyolított program célja, hogy az adott térségek lakói, vállalkozói, diákjai, politikusai érzékenyebbé váljanak a fenntarthatóság ügyeire. A program része egy verseny, amelyet diákok számára írnak ki a szervezők: olyan vállalkozás beindításának megalapozása a feladat, amely a versenyző csapat által kiválasztott régióban fenntarthatóan, a térség öko-lábnyomát csökkentve tudna működni.

A projektnek egy öt állomásból építkező roadshow ad keretet. Az egyes helyszíneken különböző témákban, de hasonló keretek között kapnak ízelítőt az érdeklődők a fenntarthatóság kulcskérdéseiből, és az azokra adható válaszokból. A másfélnapos eseményeken az egyes témakörök szakértői adnak áttekintést a legfontosabbnak tartott, illetve általuk kutatott témákról.

Győrben (szeptember 19-20.) az ökológiai lábnyom kérdését járják körül a szakértők, Keszthelyen (október 3-4.) az új közgazdaságtanról, a bionómiáról esik szó, Zalaegerszegen (október 10-11.) a globális rendszerválságról folyik eszmecsere, Kaposváron (november 7-8.) a Valóban Felelős Vállalat-modell lesz a téma. Pécsett (november 21-22.) pedig a korábbi helyszínek témáiból kapnak összefoglalót a résztvevők. Az előadásokat kerekasztal-beszélgetések követik helyi vállalkozók, civilek, tudósok és politikusok részvételével. A KÖVET programja ugyanis arra az alapvetésre épít, hogy a helyi problémákat a helyi emberek, vállalkozások ismerik a legjobban, és a megoldásokat is csak velük közösen érdemes megalkotni. Másrészről az is fontos kiinduló pont, hogy a fenntartható gazdaság záloga az erős régiókban és a decentralizálásban rejlik.

A rendezvények ingyenesek, bárki számára látogathatók!

További részletek a www.bionomia.hu oldalon találhatók.

 

forrás: KÖVET Egyesület

A rovat új hírei