Olvadó jégmezők címmel tartanak estet Budapesten

Hír

2018/12/03

Kötetbemutató, előadások és vetítések is várják a közönséget az Olvadó jégmezők című esten december 4-én a MagNet Közösségi Házban Budapesten.

A Klímabarát Települések Szövetsége és a Kalifa közös eseményének apropója a globális felmelegedés, a klímaváltozás témájában megjelenő kötet bemutatója - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Mérsékelt öv? - Felelős cselekvési irányok a hatékony klímavédelemért című kiadványt Sági Zsolt és Pálvölgyi Tamás mutatja be.

"Az elkerülhetetlenül bekövetkező változásokhoz annak a nemzetnek, annak a települési közösségnek lesz esélye eredményesen alkalmazkodni és az új lehetőségeket megragadni, amelyik felkészül, és magáévá teszi a szükséges tudást, képességet" - idézi a közlemény Kovács Lajos, a szövetség elnöke szavait.

Az esten tartja meg első magyarországi előadását Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó is az idei Kalifa Himalája Expedíció - Kancsendzönga élményeiről és tapasztalatairól, valamint Szendrő Szabolcs hegymászó vetítését is megtekintheti a közönség.

A rendezvényt Kovács Lajos, a szövetség elnöke és Sarhan Omar, a Kalifa tulajdonosa nyitja meg, majd Biró Dániel, a a cég kommunikációs menedzsere az éghajlatváltozás és hegymászás kapcsolatáról, az alpinizmus új típusú kihívásairól szól. Varga Csaba előadása és Szendrő Szabolcs vetítése után az estet beszélgetés zárja.


Kép forrása: wikipedia.org, Szerző: Brocken Inaglory

 

forrás: MTI

A rovat új hírei