V. Őszi ÖKO Gyermeknap

Hír

2015/09/09

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Őszi ÖKO Gyermeknap 2015. szeptember 19-én, a környezettudatosságra és a felelős fenntartható gondolkodásra nevelés jegyében.

A rendezvényen a család apraja-nagyja számtalan ügyességi feladaton teheti próbára képességeit, valamint megcsodálhatják a korábban meghirdetett kistérségi rajzpályázatra beküldött műveket.

Helyszín: budakalászi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár
Időpont: Szeptember 19. 10:00-14:00

A rendezvény hivatalos oldala: www.okogyereknap.kzk.hu

Az Őszi ÖKO Gyereknap gondolata a fenntarthatóságra való nevelés jegyében született meg. A tavaszi gyermeknap fontos, de a szervező úgy gondolta, szükség van egy olyan eseményre, amikor a gyerekek érdeklődésének középpontjában a környezettudatos gondolkodás áll, ugyanakkor a választott időpontban még kevésbé terheli a gyermekeket az iskolai tanulmányok kényszere. Tenni a Földért sokféleképpen lehet: gondolatokkal, szavakkal vagy éppen tettekkel. A Kreatív Zöld Kör sok gondolkodás és tervezés után jutott arra, hogy a tettek mezejére lép. A Múzeumi Futam (Székesfehérvár, Alumíniumipari Múzeum, 2011. június 30.) sikerén felbuzdulva hirdette meg az első Őszi ÖKO Gyermeknapot Szentendrén. A tavalyi sikereken felbuzdulva idén megrendezik az V. Őszi ÖKO Gyermeknapot. Ez alkalommal a cél az, hogy a budakalászi közönség is megismerje a munkájukat és ez által őket, a Kreatív Zöld Kör-t is.

forrás: okogyereknap.kzk.hu

A rovat új hírei

Hasonló